miercuri, 4 noiembrie 2015

Cum sa personalizezi o perie de par cu tehnica servetelului

Niciun comentariu.


Cred ca ai mai auzit in ultima perioada de diverse decoratiuni facute cu ajutorul tehnicii servetelului: cutiute care par pictate, tablouri si alte obiecte in marea majoritate de lemn, insa se aplica foarte bine si pe alte materiale. In tutorialul de fata vei invata cum sa decorezi o perie de par de lemn si care la final va arata ca si cum ar fi pictata.

Vei avea nevoie de:
  • servetel cu ce desen doresti
  • perie de par de lemn, simpla, fara niciun scris
  • foarfece
  • pensula
  • substanta cu efect de invechire (se gaseste la magazinele hobby art)
  • adeziv decoupage (se gaseste la magazinele hobby art)
  • un bol mic cu putina apa


Primul pas este sa decupezi de pe servetel care portiune doresti sa fie lipita pe spatele piaptanului si care doresti sa fie lipita pe fata piaptanului. Incearca sa decupezi cat mai aproape de conturul desenului astfel incat atunci cand il atasezi marginile sa nu para foarte definite.



Urmatoarea etapa este cea prin care desprinzi straturile servetelului ca sa ramana doar cel pe care este culoarea, desenul.

perie de par cu tehnica servetelului


Mai departe dupa ce ai decupat desenele imbiba pensula in bolul cu apa si aplica usor pe marginile desenului astfel incat acestea sa se mai subtieze putin si sa nu fie foarte definite. Ai grija sa nu pui prea multa apa pentru ca stratul cu culoare este subtire si se poate rupe foarte usor.

perie de par cu tehnica servetelului


Mai departe poti deja sa pui servetelui pe care parte a piaptanului doresti si sa dai peste cu pensula imbibata in adeziv decoupage. Da cu doua straturi astfel incat sa se fixeze mai bine si sa aduca mai mult a pictura decat a hartie lipita.

perie de par cu tehnica servetelului


Repeta procedura si pe cealalta parte a periei alegand modelul de pe servetel.

perie de par cu tehnica servetelului


Optional, daca doresti ca perie de par sa aiba un aspect mai vechi, mai vintage cum se poarta acum, cu un buretel ia din substanta pentru invechire si aplica pe marginea periei dispersand si estompand substanta. Incearca sa nu pui prea multa substanta pentru ca are o textura ca cea a vaselinei si poate sa innegreasca prea tare.

perie de par cu tehnica servetelului


Lasa sa se usuce si rezultatul va fi unul asbolut incantator.



Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...