marți, 1 martie 2016

Tiramisu cu mascarpone si piscoturi (reteta simpla)

Niciun comentariu.


Pentru reteta de Tiramisu cu mascarpone si piscoturi aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
piscoturi (12 bucati)
250 gr frisca lichida
500 gr mascarpone
3 oua
3 linguri zahar
2 cesti de cafea tare, rece
cacao
esenta de rom


Incepeti prin a separa galbenusurile de albusuri. Mixati galbenusurile cu 3 linguri de zahar pana cand isi schimba consistenta, apoi adaugati branza mascarpone si mixati in continuare pana crema devine pufoasa.

Mixati albusurile separat pana devin spuma tare. Procedati similar si cu frisca lichida pana se intareste.

Amestecati cele trei compozitii. Pentru o consistenta mai pufoasa, folositi mixerul. Dati crema obtinuta la frigider pana asezati piscoturile.

Picurati putina esenta de rom in cafea. Insiropati piscoturile unul cate unul si asezati-le pe o tava intinsa unul langa celalalt. Peste stratul de piscoturi distribuiti crema cu ajutorul unui cornet de spritat cu duza simpla.

Lasati tiramisu la rece, de preferat peste noapte, si presarati cacao inainte de a fi taiat pentru servire.

Pofta buna!




loading...

Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...