joi, 10 martie 2016

Lamaia - 11 Utilizari pe care sigur nu le stiai

Niciun comentariu.


O zicală cunoscută spune asa ''Când viața îți oferă lămâi, fă-ți o limonadă!'', dar eu sunt de părere că puteți face mult mai mult decât limonadă! Puteți utiliza acest fruct popular pentru orice, de la ingrijirea pielii la bucătărie, demachiant, și multe altele. Iata cum!

1. Efect antioxidant

Feliile de fructe și legume folosite in salate se oxidează mai greu dacă sunt stropite cu suc de lămâie. Acidul citric va intârzia virarea culorii vegetalelor spre maro. Faceți o încercare și stropiți cu lamâie câteva felii de măr sau șprițați pe o portie de guacamole.

2. Produs de curățare universal

Înlocuiți produsele de curățare dure, chimice cu unul natural, pe bază de lămâie. Pentru curățarea oglinzilor, ferestrelor si blaturilor amestecați suc de lamaie si apa intr-o sticla cu pulverizator. Stropiti suprafețele și stergeți cu o lavetă uscată.

De asemenea, puteți da stralucire rufelor albe, fără înălbitor, prin adăugarea unei cești de suc de lamaie in apa de spalare a rufelor.

Frecati o jumatate de lamaie direct pe robinetele murdare și mânerele de la cabina de duș pentru îndepărtarea depunerilor de săpun și murdărie. Puteti indeparta chiar si murdaria de pe covor frecand petele cu un amestec de suc de lamâie si sare.

3. Decoloreaza petele maronii de pe piele

Puteti utiliza sucul proaspat de lamaie pentru a decolora zonele hiperpigmentare de pe fata, maini sau alte zone ale corpului.

Sucul de lamaie este bogat in vitamina C si ajuta totodata la imbunatatirea tonusului pielii. Aplicati suc de lamaie o data pe zi si clatiti dupa 10-15 minute. Efectele apar in cateva saptamani.

4. Tratament pentru albirea dintilor

Puteti obtine dinti albi si stralucitori cu o simpla combinatie de suc de lămâie și bicarbonat de sodiu. Pentru aceasta, amestecați intr-un bol mic sucul de lamaie si bicarbonatul de sodiu până când obțineți o spuma aerata. Cu ajutorul unei dischete demachiante, aplicați amestecul pe dinți, așteptați un minut, apoi periați usor dantura și clatiți. Acesta este un mod simplu de a obține un zâmbet stralucitor fără a plăti pentru tratamente scumpe de albire. Cu toate acestea, este important să urmați exact instrucțiunile, deoarece acidul citric din lamaie poate eroda smalțul dentar daca este lasat pe dinti mai mult de un minut.

5. Calmeaza gâtul inflamat 

Atat gargara cu suc de lămâie cât si adaosul acestea in ceai fierbinte reprezintă modalități eficiente de calmare a roșeții si inflamatie gatului. Lamaia este, de asemenea, antibacteriena și ajuta la eliminarea microbilor care cauzeaza faringo-amigdalita.

6. Elimina mirosurile

Parfumul de lamaie poate elimina rapid mirosurile neplăcute din casa.

Pentru a obtine propriul dumneavoastra odorizant de camera, fara substante chimice, fierbeti o lamaie in 250 ml de apă! Dupa 5 minute de fiert, lasati amestecul de apa cu lamaie pe aragaz timp de cateva ore și încet mirosul placut va difuza si va parfuma toata incaperea. În cazul în care bucătăria este problema, încercați să puneți coji de lamaie jos, pe langa galeata de gunoi. Frecați cu lamaie ustensilele de gătit din lemn pentru a scapa de mirosurile persistent.

7. Masca pentru ten

Veți obține o masca faciala eficienta daca veti amesteca intr-un castron 2 linguri de miere cu 10 picaturi de suc de lamaie. Vitamina C din lamaie va ilumina pielea, in timp ce proprietățile antiseptice ale mierii vor ajuta la prevenirea acneei, hidratand totodata tenul. Lasați masca să acționeze timp de 20 de minute, apoi clătiți.

8. Taie greata

Senzatia de greata dispare instantaneu daca alegeti să consumați putin suc de lamaie cu un varf de cutit de zahar.

9. Ingrijirea unghiilor

Daca aveți  unghiile patate sau ingălbenite, inmuiați-le intr-un bol cu suc de lămaie. Acizii din fruct vor remedia in scurt timp modificările de culoare.

10. Curață cuptorul cu microunde

În cazul în care cuptorul cu microunde este pătat și urât mirositor, plasați cateva felii de lamaie intr-un bol cu apă și așezați-l in cuptor. Porniți timp de un minut, apoi stergeti interiorul cu o laveta. Veti obtine un cuptor curat, cu un miros proaspat de lamaie.

11. Redă luciul mobilei

Puteți obține o bună solutie de curațare a mobilei prin amestecul unei cesti de ulei de masline cu jumatate de ceasca de zeama de lamaie.

10.03.2016



loading...

Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...