joi, 10 martie 2016

6 Utilizari surprinzatoare ale scortisoarei

Niciun comentariu.


Evenimentele de zi cu zi pot fi stresante, dar un condiment frumos parfumat -  scorțișoara - vă poate ajuta să vă face zilele mai plăcute! Aflați cum puteți să combateți creșterea zahărului din sânge, reduce pofta de mancare, și mai mult cu aceste sfaturi rapide.

1. Stabilizează nivelul zahărului din sânge

Stresul zilnic conduce in multe cazuri la supraalimentare si consumul unor alimente grase sau foarte dulci care sabotează dieta sanatoasa.

Păstrați-vă glicemia in limite normale pe tot parcursul zilei și reduceți pofta de mancaruri grase sau dulci prin adăugarea de scorțișoară in cafea. Pur și simplu adăugați o jumătate de linguriță de scorțișoară în filtru, peste cafea, apoi puneți o jumătate de linguriță suplimentară în cană.

2. Ajuta la conservarea resturilor de mancare

Veti putea pastra mai multe zile resturile de mancare neconsumate prin acest truc. Adaugați o mică cantitate de scorțișoară in caserolele cu mancare și acesta va incetini dezvoltarea bacteriilor si alterarea hranei.

3. Calmeaza stresul

Studiile au aratat ca mirosul de scortisoara ajuta corpul sa se relaxeze si stresul se resimte mai putin. Decorați-vă camera de lucru sau dormitorul cu bețe de scorțișoară sau ardeți lumânări cu aromă de scorțișoară pentru a vă relaxa. Dacă vă aflați in mers, sau așteptați la cozi lungi, mestecați guma de scorțișoară pentru a vă calma.

4. Elimina acneea

Acneea poate erupe in condiții de stres. Dacă vă confruntați cu un episod de acnee, utilizați o mască locală cu scorțișoară și miere o dată pe zi pentru a calma iritația și petele. Scorțișoara și mierea sunt ambele antibacteriene și anti-inflamatoare, de aceea combinația este perfectă pentru combatere cosurilor aparute pe fond de stres. Amestecați un vârf de cuțit de scorțișoară cu două lingurițe de miere și  aplicați amestecul pe zonele afectate. Lăsați să acționeze timp de douăzeci de minute, apoi clătiți.

5. Alungă furnicile

Furnicilor nu le place scorțișoara. Așa că, dacă produsele alimentare din casă v-au atras furnici, pur și simplu presarați scortisoară în zonele preferate de acestea. In scurt timp nu veți mai gasi nici urmă de furnică.

6. Improspatează respirația

Nimanui nu-i place respirația urât mirositoare. Dacă vă temeți de mirosul neplacut al gurii, iar apa de gură vă displace sau nu vă e la indemână, fierbeți in apa câteva batoane de scorțișoară și faceți gargară după ce lichidul se răcorește.

10.03.2016




loading...

Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...