sâmbătă, 12 martie 2016

Cum sa cureti jaluzelele verticale

Niciun comentariu.


Jaluzelele verticale au fost create, prima dată, pentru mediul office (în birouri) , dar datorită aspectului și ușurinței de amplasare și mutare, ele au fost introduse, treptat și în case. Află cum sa cureti jaluzelele verticale !

CURĂȚAREA JALUZELELOR VERTICALE

Pe lângă gătit, curățenia este cea mai importantă activitate făcută în cadrul mediului casnic. Schimbarea elementelor de decorație și mobilier presupune și schimbarea de igenizare și curățare a noilor suprafețe și materiale generate. Haideți să aflăm cum sa cureti jaluzelele verticale:

Clasicile perdele, pentru a fi curățate, nu era nevoie decât să le dăm jos de pe suportul lor (galerie) , să le băgăm la mașina de spălat, să le lăsăm un pic la uscat, să le călcăm și să le aplicăm la locul lor. Ele se curățau ca oricare alt material textil, se putea introduce în mașină cu haine, lenjerii de pat sau orice alt ceva. Dar, pentru curățarea jaluzelelor verticale, trebuie să procedăm diferit:

Ele nu pot fi nici călcate, nici spălate la mașina de spălat, nici frecate cu peria sau orice alt instrument dur. Există două metode simple de a le curăța corect și fără a le produce vreo defecțiune sau ruperea materialului.

Prima metodă presupune strângerea jaluzelelor de pe suport (desfăcând cârligul din partea superioară a acestora și plăcile de contragreutate și lanțul din plastic din partea inferioară) și introducerea lor așa cu sunt în cada umblută ulterior cu apă și detergent lichid, balsam sau detergent solid. Se lasă la înmuiat aproximativ 2 ore, pentru a se îndepărta și murdăria de pe acestea, iar apoi se golește cada și umple încă de 2 ori pentru clătire. Apoi ude cum sunt, le vom reasambla plăcile de contragreutate și lanțul aferent și le vom remonta pe suport (se vor usca foarte repede dat fiind materialul subțire din care sunt confecționate) .

Cea de-a doua metodă este asemănătoarea cu prima, diferența este dată de modul de introducere în apă, astfel: după ce le-am luat de pe suport și le-am desfăcut lanțul de jos și le-am scos plăcile de contragreutate le vom rula pe fiecare în parte și le vom fixa rulate cu ajutorul unor elastice, astfel vor avea loc și într-un lighean, înmuiarea și clătirea lor se va face la fel.

Așadar, casa noastră va fi mai proaspătă și mai curată, iar culoarea închisă a jaluzelelor va fi înlăturată, știind acum cum sa cureti jaluzelele verticale rapid, ușor și fără a provoca pagube.

Sursa:http://afla-cum.com



loading...

Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...