duminică, 10 ianuarie 2016

Remedii naturale pentru unghii care se rup usor

Niciun comentariu.


Mâinile unei persoane reprezintă o adevărată carte de vizită. Imaginea pe care o afișăm este foarte importantă. Referitor la îngrijirea noastră personală, o atenție deosebită trebuie să o acordăm mâiniilor și unghiilor. Ele sunt expuse cel mai frecvent. Astfel, această expunere poate să fie nocivă pentru sănătatea unghiilor noastre. Fie că vorbim de expunere la apă, utilizarea exagerată a ojei, vârsta sau dieta, toți acești factori influențează sănătatea unghiilor noastre. Din fericire, există numeroase remedii naturale care pot trata această afecțiune. Nu e nevoie să investiți în tratamente costisitoare, ci puteți apela la produsele pe care le aveți acasă.

Unghiile voastre se exfoliază sau se rup foarte ușor? Iată ce puteți face:

Apelați cu încredere la uleiul de măsline – acesta este cunoscut pentru numeroasele beneficii pe care le are asupra sănătății. Nu este doar bogat în nutrienți, ci are efecte benefice asupra sănătății unghiilor noastre. Cum puteți să tratați unghiile de exfoliere? Puneți într-un recipient puțin ulei de măsline și scufundați unghiile timp de 10 minute. Un alt tratament care conține ulei de măsline presupune utilizarea uleiului fierbinte de ulei de măsline, în care ați adăugat puțină zeamă de lămâie. Nu uitați să vă protejați degetele învelindu-le cu o folie alimentară.

Sarea de mare – deține proprietăți benefice pentru piele, fiind utilizată la baie. Aveți nevoie de 4 lingurițe de sare de mare, pe care le veți amesteca cu apă caldă. Tineți mâinile în această compoziție timp de 10 minute, iar unghiile vor deveni mult mai sănătoase.

Uleiul din arbore de ceai – este un alt ingredient care poate fi utilizat pentru diverse afecțiuni. Este un produs antiseptic și este recomandat pentru hidratarea pielii. Aplicați câteva picături de ulei esențial de arbore de ceai, de 2-3 ori pe săptămână, iar unghiile voastre vor deveni mai rezistente.

Laptele – un produs care îl găsim în orice bucătărie. Scufundați degetele într-un castron în care ați pus lapte cald și țineți-le 5 minute. Acesta nu are doar un efect reparator, ci le oferă unghiilor strălucire.

Tratați afecțiunea din interior – de cele mai multe ori, tratamentul vine din interior. În cazul unghiilor casante, care se exfoliază foarte ușor, este indicat să aveți o alimentație bogată în vitamina A, fier și magneziu. Așadar, consumați alimente care conțin biotină: conopida, arahide, spanac, pește.



loading...

Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...