Portocalele au doar 39 de calorii si 8,5 grame de glucide, contin vitamine (A, B, C) si minerale (calciu, magneziu, potasiu, sodiu, sulf, cupru, clor), reusesc sa acopere carentele de vitamine, au efect laxativ, diuretic si antioxidant, iar consumul pe termen lung remineralizeaza organismul si lupta cu infectiile. Se digera cu usurinta, zaharul continut este absorbit rapid in sange si transformat in energie, tot acestea echilibreaza dezvoltarea bacteriilor in intestin si stimuleaza fluxul sucurilor digestive ajutand astfel procesul digestiv.
Este foarte important ca inainte de a urma aceasta dieta si chiar si dupa finalizarea ei sa incercam sa eliminam complet din alimentatie produsele de tip fast-food, prajelile, produsele procesate, dulciurile in exces si bauturile carbogazoase; chiar si consumul de cafea trebuie redus. Toate aceste alimente ne ingreuneaza digestia si consumate in exces ne pot pune sanatatea in pericol.
Puteti urma acest regim alimentar pana la 10 zile, trebuie insa ca in toata aceasta perioada sa respectati cateva reguli simple. Consumand portocale corpul nostru va primi vitamine si minerale, in special vitamina C (unul dintre cei mai puternici antioxidanti care impiedica producerea radicalilor liberi), sistemul digestiv va fi imbunatatit, toxinele vor fi eliminate si multe dintre problemele pielii se vor diminua (tenul va fi mai curat).
In fiecare zi trebuie sa invatati sa consumati suc de portocale, pana la 8 pahare medii in fiecare zi, proaspat stors (nu trebuie sa optati pentru sucurile naturale pe care le gasiti in comert). Puteti adauga in sucul preparat si pulpa de portocale, in felul acesta veti consuma mai multe fibre care va vor ajuta in procesul de slabire si detoxifiere, fibrele contribuie si la senzatia de satietate prelungita (astfel veti manca mai putin si mai rar).
Incercati sa consumati acest suc de portocale dimineata pe stomacul gol (un pahar), inainte de masa de pranz (un pahar) si seara tot un pahar (dar nu mai mancati dupa). Tot dimineata puteti consuma pe stomacul gol un macerat din portocale pe care il preparati de seara in felul urmator: intr-un vas de sticla puneti o portocala (taiata felii) peste care adaugati 300 ml apa clocotita si 2 lingurite de ceai de menta. Vasul il acoperiti cu o foaie de hartie si il lasati pana dimineata, il consumati cu inghitituri mici. Foarte important este si consumul unei portocale inainte de fiecare masa, aceasta va va reduce pofta de mancare si astfel nu veti manca atat de mult.
Nu trebuie sa respectati un anumit meniu predefinit, trebuie doar sa consumati cat mai multe portocale si suc de portocale si sa optati pentru alimente sanatoase. Este important sa respectati 3 mese si 2 gustari in fiecare zi, sa nu mancati in exces si sa gatiti sanatos alimentele consumate.
Dieta cu portocale pentru o zi este o alta metoda prin care puteti sa va detoxifiati organismul, trebuie insa sa stiti ca este destul de dificil de urmat. Timp de o zi trebuie sa consumati doar suc de portocale preparat astfel: 5 portocale diluate in 5 litri de apa, iar intre 8:00 si 20:00 din 2 in 2 ore veti consuma acest amestec. Toata ziua nu aveti voie sa consumati mancare, doar aceste pahare cu suc (intre 6-8 pahare). Nu urmati regimul fara recomandarea unui medic de specialitate si fara un set complet de analize!
Dieta cu portocale pentru 2 zile va ajuta sa slabiti pana la 2 kilograme, este rapida, eficienta si gustoasa. Trebuie totusi sa nu tineti aceasta varianta a dietei mai mult de 2 zile pentru ca este restrictiva si va poate pune sanatatea in pericol, sfatul unui medic de specialitate fiind mai mult decat necesar.
In prima zi a dietei trebuie sa consumati doar portocale (sau mandarine) si la fiecare masa aveti voie 3 felii de paine prajita.
In cea de-a doua zi veti consuma:
– mic dejun: un iaurt (degresat) amestecat cu o portocala si suc de lamaie.
– pranz: una sau doua portocale se amesteca cu 2 curmale, o ceapa rosie, 1 lingura de ulei de masline si putin busuioc.
– cina: o felie de paine cu seminte unsa cu unt, o felie de branza (slaba), o frunza de salata si o portocala.
Dieta cu portocale pentru 4 zile va permite sa slabiti 2 kilograme, simplu si rapid, trebuie doar sa o incercati. In fiecare zi la micul dejun trebuie sa beti un pahar cu suc de portocale (natural si proaspat stors), gustarea poate fi formata dintr-un iaurt (degresat) amestecat cu bucatele de portocale, iar la cina puteti manca un bol cu supa de legume (limpede) si o felie de paine neagra sau daca vreti doar portocale.
Prima zi – pranzul: 2 portocale, 200 grame varza acra, 1 lingurita ulei, sare si piper. Curatati de coaja portocalele, le desfaceti si le taiati bucatele, la fel procedati si cu varza acra. Puneti intr-o tigaie uleiul, adaugati varza, o lasati sa se caleasca putin, apoi adaugati portocalele si 75 ml de apa. Lasati sa fiarba timp de 10 minute si apoi condimentati dupa gust folosind sare si piper.
A doua zi – pranzul: 1 portocala, 125 grame file de porc, 150 grame rosii, o jumatate de ceapa, un catel de usturoi, o lingurita de ulei, jumatate de lingurita de unt, sare, piper, cimbru si scortisoara. Taiati carnea felii si o prajiti in ulei, apoi o condimentati cu sare si piper si o scoateti din tigaie. Taiati marunt ceapa si usturoiul, le caliti putin, adaugati scortisoara, cimbrul si rosiile taiate marunt, turnati 100 ml de apa si lasati sa fiarba 7 minute. Luati de pe foc, adaugati in sosul format carnea si lasati 20 de minute, apoi curatati portocala, o taiati in bucati mici si o caliti separat in unt, iar cand e gata o puneti peste carne. Aceasta mancare poate fi consumata cu 50 grame de orez fiert.
A treia zi – pranzul: 150 grame piept de pui, 100 grame orez, 75 grame smantana, 2 portocale, un ardei gras, o ceapa mica, 2 lingurite de ulei, sare, piper. Fierbeti orezul in putina apa cu sare, il clatiti, apoi taiati pieptul de pui fasii si il prajiti in ulei la foc mic. Curatati ceapa si o taiati marunt, o caliti cu pieptul de pui, adaugati apoi ardeiul gras (spalat, curatat si taiat bucatele), iar la final adaugati smantana. Condimentati dupa gust folosind sare si piper si consumati alaturi de orezul fiert si 2 portocale de dimensiuni medii.
A patra zi – pranzul: 4 portocale, 2 mere, 1 kiwi, 1 banana si sare de lamaie. Spalati, curatati si taiati cubulete toate fructele, le puneti intr-un bol si deasupra puneti putina sare de lamaie.
Dieta cu portocale pentru 3 saptamani va ajuta sa slabiti pana la 6 kilograme, depinde doar de propriul metabolism. Chiar daca nu este o dieta daunatoare sanatatii trebuie sa aveti grija si sa nu o tineti mai mult de 2 ori pe an, doar asa evitati aparitia anumitor dezechilibre in organism.
In aceste 21 de zile nu trebuie sa renuntati definitiv la alimentele preferate, trebuie doar sa consumati cat mai putine alimente nesanatoase (prajeli, produse de patiserie, fainoase, fast-food, dulciuri) si sa consumati alimente sanatoase sub forma a 3 mese principale (iar intre acestea puteti consuma cat de multe portocale doriti).
In primele 2 saptamani ale dietei puteti consuma, pe langa portocale, oua fierte (tare) si cate 2 litri de apa in fiecare zi. Din cea de-a doua saptamana puteti include in alimentatie si cereale (hrisca, fulgi de ovaz, fulgi de orz), acestea va vor potoli senzatia de foame. Ultima saptamana a dietei va permite sa introduceti in alimentatie legume si fructe, puteti gati legumele oricum doriti: crude, in salate, in supe, fierte, la abur, la cuptor.
Dintre beneficiile aduse organismului putem mentiona: intarirea imunitatii, purificarea sangelui, combaterea constipatiei, curatarea colonului, vindecarea ulcerelor, tratarea hemoroizilor, accelerarea vindecarii infectiilor, tratarea chisturilor, a ulcerelor, a tumorilor si a inflamatiilor vezicii urinare.
loading...
Niciun comentariu :
Impartaseste din experienta...