sâmbătă, 5 decembrie 2015

Vopseste ouale natural cu sfecla, spanac sau galbenele!

Niciun comentariu.


Un obicei traditional de Paste este sa vopsesti ouale, fie in rosu, fie in multe alte culori. Simplu sau cu ornamente de frunze sau modele facute cu ceara, este o activitate pentru intreaga familie. Daca vrei sa eviti vopselele artificiale din magazine, poti sa folosesti culori naturale.

Pasul 1: Pregateste ouale

Cumpara oua proaspete de la magazin. Ai grija sa le scoti cu cateva ore inainte de a le vopsi din frigider pentru a ajunge la temperatura camerei. Astfel vei reduce riscul de a se crapa la fierbere. Spala-le cu apa si putin detergent de vase pentru a indeprta murdaria si stratul natural protector al cojii de ou ce poate impiedica imprimarea culorii. Clateste-le bine in apa si da-le apoi prin apa cu putin otet pentru a imbunatati imprimarea vopselei.

Pasul 2: Fierbe ouale

Pune ouale la fiert intr-o oala cu apa rece. Fierbe-le 5-10 minute pentru a fi tari.

Pasul 3: Pregateste vopseaua

Pune intr-o oala apa la fiert impreuna cu foi de ceapa rosie (pentru albastru), cafea sau coji de nuca (pentru crem – maro in functie de cat pui), praf de chili sau morcovi (pentru portocaliu), sfecla (roz), vin rosu (violet), ceai de galbenele (galben), frunze de spanac (verde). Fierbe intre 15-30 de minute in functie de culoarea dorita. Daca vrei o culoare mai inchise, fie pui mai multa plante, fie fierbi apa pana se scade mai mult. Ai grija insa sa remai cu destula apa pentru a putea pune ouale.

Pasul 4: Vopseste ouale

Adauga in apa 10 lingurite de otet/litru de apa pentru a fixa culoarea. Pune ouale in vasul cu apa colorata si lasa-le pana obtii culoarea dorita.

Pasul 5: Finisare

Dupa ce ouale au capatat culoarea dorita, scoate-le si pune-le la uscat pe o suprafata care sa nu absoara culoarea de pe ele. Dupa ce s-au uscat ungele cu putin ulei pentru a luci frumos. Ai grija ca lichidul sa acopere ouale in totalitate pentru a se vopsi uniform si peste tot.



loading...

Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...