sâmbătă, 5 decembrie 2015

Cum sa alegi si sa tai carnea de miel

Niciun comentariu.


Mancarurile din carne de miel sunt preparate traditionale pentru masa de Paste. De obicei se cumpara carne de miel cu varsta intre 2 si 4 luni cu o greutate de 6-7 kg dupa curatare. Carnea de miel este frageda si gustoasa daca e pregatita bine. De la ciorba si friptura si pana la drob, aceste preparate dau farmecul mesei de Paste. Iata cum trebuie sa tai si sa alegi carnea pana la preparea efectiva a mancarii.

Prapurul si maruntaiele pentru drob

Cu un cutit bine ascutit taie mielul de-a lungul burtii pana la gat. Desfa burta si scoate cu grija maruntaiele si intestinele. Ai grija sa nu rupi sau sa arunci pielita care inveleste abdomenul. Aceasta pielita care seamana cu o dantela alba este de fapt prapurul pe care il vei folosi pentru a inveli drobul. Tot pentru drob scoti si pui deoparte ficatul, plamanii si inima.

Pentru ciorba

Dupa ce ai curatat maruntaiele, tai capul cu tot cu gat si il pui deoparte pentru rasol, salata de cap de miel sau ciorba. Despici apoi mielul de-a lungul spatelui obtinand doua jumatati. Taie partile de jos ale picioarelor si pune-le alaturi de cap pentru ciorba.

Pentru friptura

Desprinde partea de sus a picioarele, atat cele din fata cat si cele din spate impreuna cu o parte din spatele mielului. Aceste bucati sunt cele mai potrivite pentru friptura, mai ales picioarele din spate.

Pentru alte mancaruri

Taie costitele si partea din fata in bucati potrivite. Pe acestea le poti folosi intr-o varietate de retete cu carne de miel (cu smantana, spanc, stevie, ciuperci etc.).



loading...

Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...