sâmbătă, 5 decembrie 2015

Este indicat sa dam ceai bebelusilor?

Niciun comentariu.


In ultima vreme auzim frecvent, din partea parintilor, intrebarea: Este bine sau nu sa ii dau ceai bebelusului? Iata cateva explicatii despre includerea ceaiului de plante in alimentatia bebelusilor.

In general nu prea este recomandat sa dam ceai copiilor pentru simplu fapt ca ceaiul incetineste absorbtia fierului in organism. Asta se intampla pentru ca ceaiul contine compusi de polifenoli care se amesteca cu fierul in intestinele celui mic.

Un nivel de fier adecvat este vital pentru cresterea si dezvoltarea copilului tau. Organismul il foloseste pentru a produce hemoglobina care este conductorul oxigenului catre celule. Si da culoarea rosie a celulelor din sange (de aceea cei care sufera de deficit de fier si anemie au adesea o culoare mai deschisa a pielii,sunt palizi).

In plus fierul este necesar si pentru functionarea si dezvoltarea creierului, iar deficienta de fier aparuta in copilarie poate cauza un deficit de invatare pe termen lung.

In unele parti ale lumii ceaiurile sunt date bebelusilor in ideea ca ar putea ajuta la solutionarea anumitor probleme ale stomacului, precum colicii. Cu toate acestea, beneficiile administrarii de ceaiuri nu au fost dovedite din punct de vedere medical.

In plus, daca vorbim despre ceaiurile achizitionate de la magazine, acestea ar putea contine zaharuri care sa ascunda gustul amar al ierburilor din care este facut ceaiul – lucru care ar putea sa afecteze dantura bebelusului, ducand la carii sau la un disconfort al limbii. Ar putea in acelasi timp sa il determine sa refuze laptele matern sau cel preparat ceea ce ar duce la subnutritie.

Este important sa retii faptul ca nu toate ierburile fac bine bebelusilor – musetelul de exemplu este inofensiv dar alte plante ar putea fi daunatoare. Daca te decizi sa ii dai ceai bebelusului tau, consulta-te mai intai cu medicul pediatru.

Tine minte de asemenea faptul ca bebelusii sub varsta de sase luni nu au nevoie de alte lichide suplimentare in afara de lapte.

Laptele matern sau cel preparat contine suficienta apa pentru a-i potoli setea si toti nutrientii de care are nevoie. Exceptie ar putea fi atunci cand cel mic are nevoie de putin suc sau apa pentru a evita constiparea, dar in acest caz ar fi mai bine sa te consulti cu medicul mai intai.


loading...

Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...