sâmbătă, 5 decembrie 2015

Ceaiuri permise si interzise in timpul sarcinii

Niciun comentariu.


Este ironic si enervant ca simplu fapt ca esti insarcinata te poate face sa te simti obosita si sa ai probleme in a reusi sa adormi. Odata cu cresterea presiunii asupra vezicii ce te forteaza sa mergi mai des la toaleta, mancarimea si durerea cauzate de greutatea suplimentara si simptome precum constipatia si dureri ale inimii, sa poti avea un somn odihnitor pe timpul noptii devine un lucru dificil. Orice te poate face sa adormi si sa poti dormi poate fi o idee buna – in special o cana de ceai cald inainte de culcare.

Ceaiul negru si ceaiul verde


Ceaiurile cu cafeina, fie negru, fie verde te vor tine treaza daca le bei aproape de ora de culcare. Daca ai nevoie neaparat de cofeina consuma ceaiul inainte de ora pranzului, ca sa nu iti decaleze orele de somn. Daca o bautura calda te ajuta sa dormi mai bine, opteaza pentru ceai negru sau verde dar decofeinizate.

Ceaiurile din plante

Majoritatea ceaiurilor din plante nu sunt recomandate pentru gravide pentru ca nu sunt studii suficiente care sa ateste ca folosirea lor in timpul sarcinii este sigura. Femeile insarcinate trebui sa fie atente la ce ceaiuri consuma ca nu cumva sa fie contraindicate. Ceaiurile care pot fi consumate in timpul sarcinii sunt: de menta, lamaie, tei, petale de trandafir, ghimbir. Dar limiteaza-te la o singura cana, pentru ca ceaiurile pot avea efecte similare drogurilor, iar consumul excesiv in timpul sarcinii ar putea provoca nasterea prematura sau afecta dezvoltarea fatului. Intotdeauna consulta medicul inainte de a consuma ceaiuri din plante, pentru a preveni problem ulterioare.

Momentul potrivit

Indiferent pentru care ceai optezi, nu il consuma chiar inainte de a merge la culcare. Va creste probabilitatea de a te trezi pentru a merge la toaleta. Include ceaiul in ritualul tau de relaxare dinainte de a merge la culcare. Fa o baie calda, nu fierbinte, asculta putina muzica, orice te face sa te relaxezi. Consuma ceaiul cu ora, ora si ceva inainte de a merge la culcare.

Atentie!

Unele ierburi pot cauza probleme serioase femeilor insarcinate daca sunt ingerate, pot duce inclusiv la pierderea sarcinii. Evita ceaiurile care contin musetel, hibiscus, rozmarin. Intotdeauna consulta medicul cu privire la ce plante poti sau nu consuma pe perioada sarcinii.




loading...

Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...