vineri, 11 decembrie 2015

Cupcakes cu ciocolata amaruie si smantana

Niciun comentariu.


Pentru reteta de Cupcakes cu ciocolata si smantana aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
125 g unt
160 g zahar
1 plic zahar vanilat
2 oua mari
150 g faina alba
2 linguri cacao pudra
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1 praf sare
100 g smantana fermentata
12 forme hartie

Pentru crema:
100 g ciocolata amaruie
200 g unt moale
200 g zahar pudra

Pentru ornat:
perle  de zahar

Incepeti prin a pune formele de hartie in tava de briose. Topiti untul cu zaharul si zaharul vanilat intr-o oala la foc mic si lasati apoi sa se raceasca. Treceti compozitia intr-un castron si bateti cu mixerul pana devine cremoasa. Incorporati ouale pe rand. Amestecati pudra de cacao cu aproximativ 2 linguri de apa fierbinte si incorporati in compozitia de unt si oua. Amestecati faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu stins cu lamaie si sarea si inglobati in compozitia de unt si oua alternand cu smantana fermentata.

Distribuiti aluatul in forme si coaceti la foc potrivit cca 20 de minute, apoi lasati sa se raceasca.

Intre timp, pentru crema, topiti ciocolata la bain-marie si lasati sa se raceasca. Amestecati untul pana devine cremos, incorporati ciocolata si bateti impreuna cu zaharul pudra pana se intareste compozitia. Umpleti cu crema un cornet de spritat si decorati cupcake-urile. La final ornati cu perle albe de zahar.

Pofta buna!

11.12.2015


loading...

Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...