sâmbătă, 12 decembrie 2015

Cum deosebesti contractiile adevarate de cele false

Niciun comentariu.


Contractiile false incep ca o strangere usoare de burta si continua sa-ti cuprinda tot abdomenul, pana ce burtica devine o minge tare.

Uterul se contracta inca din primele saptamani de sarcina. De fapt, durerile pe care multe gravide le resimt chiar de la inceput pot fi urmarea acestor contractii uterine. Tocmai de aceea ar fi bine sa-i spui medicului tau daca si tu te confrunti cu ele.

Nu toate gravidele le percep – daca pentru unele femei aceste contractii sunt o prezenta continua inca de la inceputul sarcinii, pentru altele, ele devin perceptibile abia de prin luna a sasea, ori chiar sunt inexistente pana in momentul nasterii.

Contractiile false sunt nedureroase si lipsite de regularitate. Cu toate acestea, pe masura ce te apropii de ziua in care trebuie sa nasti, ele se vor intensifica.

Daca vrei sa stii cum poti calma aceste contractii, afla ca ai voie sa iei antispastice. Dintre toate, cel mai indicat este No-Spa, dar maxim trei pastile pe zi. Pentru orice eventualitate, intreaba-ti medicul inainte de a lua orice fel de medicament.

De regula, contractiile false dispar de la sine. Daca nu te simti confortabil, ar fi bine sa-ti schimbi pozitia sau sa incetezi activitatea pe care o prestezi in acel moment. Nu te mira daca le vei simti atunci cand dai cu aspiratorul sau speli cu mopul prin casa, ori ridici ceva mai greu. Opreste-te imediat! Daca tot nu te simti bine, fa o baie calda, care relaxeaza muschii intregului organism si nu uita sa bei foarte multa apa. Deseori, contractiile sunt cauzate de deshidratare.

Daca nu ai ajuns la 37 de saptamani si ai mai mult de patru contractii pe ora, care sunt dureroase, suna-ti medicul imediat! Pot fi semnul unei nasteri premature.


loading...

Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...