sâmbătă, 5 decembrie 2015

Cate kilograme este normal sa iei in sarcina

Niciun comentariu.


Cand esti insarcinata poti manca cate gogosi si cati cartofi prajiti vrei, corect? Gresit! Ai nevoie doar de un surplus de 300 de calorii pe zi, pentru a asigura cresterea si dezvoltarea corecta a bebelusului. Asa ca nu trebuie sa infuleci tot ce iti trece prin fata ochilor. Ai grija cat iei in greutate pe timpul sarcinii. Prea mult sau prea putin iti poate dauna atat tie cat si bebelusului.


Este luarea in greutate importanta pe perioada sarcinii?

Poti sa pariezi pe asta. Este important sa iei in greutate o cantitatea suficienta de kilograme in timpul sarcinii pentru corpul tau. Astfel te vei proteja atat pe tine cat si pe copilul tau. Iata de ce este important sa iei in greutate atat cat trebuie:
  • femeile care iau in greutate mai putin sunt predispuse sa nasca un bebelus sub greutatea normala;
  • femeile care iau prea mult in greutate sunt predispuse sa nasca un bebelus mare, cu o greutate peste medie, sau sa nasca prematur (inainte de a 37-a saptamana de sarcina). Aceste mamici ar putea avea probleme de sanatate precum diabet sau tensiunea ridicata. Aceste boli pot cauza probleme in timpul sarcinii.
Cat este normal sa cresti in greutate?

Depinde de indicatorii masei tale corporale. Acestia masoara nivelul de grasimi din corp raportat la greutate si inaltime. Medicul tau foloseste adesea valorile acestor indici dinainte de sarcina pentru a-si putea da seama cam cat ar fi normal sa cresti in greutate.

Daca esti insarcinata cu un singur copil:
  • daca inainte de sarcina ai avut o greutate care te incadra ca fiind sanatoasa, adica nu aveai probleme, spre exemplu sa fii supraponderala, este normal sa iei in greutate cam 10-18 kilograme.
  • daca erai sub nivelul normal al greutatii inainte de sarcina vei lua in greutate intre 12-20 de kilograme.
  • daca erai supraponderala vei lua in greutate intre 10 si 15 kilograme
  • daca erai obeza vei lua in greutate circa 8-10 kilograme.

Daca esti insarcinata cu gemeni:
  • daca erai la un nivel normal al greutatii vei lua in greutate cam 15-20 de kilograme
  • daca erai supraponderala vei lua in greutate intre 12 si 18 kilograme
  • daca erai obeza vei lua in greutate intre 10 si 15 kilograme.

Luarea in greutate treptat este cel mai bun lucru. Nu te ingrijora prea tare daca vei lua putin mai mult sau mai putin in greutate intr-o anumita perioada. Poti lua in greutate intr-un timp scurt cateva kilograme iar apoi sa stagnezi. Si atata timp cat nu vrei sa iei mai mult decat trebuie in greutate nu incerca sa tii cure de slabire in timpul sarcinii.

Daca esti ingrijorata ca ai luat prea mult in greutate adreseaza-te cu medicului!



loading...

Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...