sâmbătă, 5 decembrie 2015

6 Alimente si bauturi care trebuie evitate in sarcina

Niciun comentariu.


Sarcina presupune un regim alimentar sanatos si variat care sa ofere atat mamei cat si fatului toate substantele necesare pentru asigurarea sanatatii si dezvoltarii armonioase. Iata ce produse trebuie sa eviti in timpul sarcinii.

Alcoolul

Alcoolul este asociat cu nasterea prematura, retardul mental, defectele din nastere si copii cu o greutate sub cea normala la nastere.

Cafea

Limiteaza consumul de cofeina la cel mult de 300 de mg pe zi. Continutul de cofeina variaza in bauturi in functie de frunzele sau boabele care sunt folosite la preparare. O ceasca de cafea de 250g contine 150 de mg de cofeina pe cand o ceasca de ceai negru contine 80 de mg de cofeina. Un pahar de suc de 350g contine cam 30-60 de mg de cofeina. Adu-ti aminte ca ciocolata contine echivalentul cofeinei dintr-un sfert de ceasca de cafea.

Zaharina

Zaharina nu este recomandata in timpul sarcinii pentru ca poate trece prin placenta si poate ramane in tesuturile fatului. Poti folosi insa alti indulcitori precum cei care contin aspartan, acesulfam-k sau sacraloza. Consulta-te insa cu medicul tau pentru a afla ce cantitate din acestia poti consuma in timpul sarcinii.

Grasimi

Scade consumul de grasimi la 30% sau mai putin din totalul caloriilor pe zi. Pentru o persoana care consuma 2000 de calorii pe zi inseamna cam 600 de grame de grasimi. Limiteaza produsele care iti maresc colesterolul la 300 mg sau mai putin pe zi.

Peste

Nu consuma rechin, peste spada sau macrou pentru ca acestia contin o cantitatea mare de mercur. Evita produsele marine cu cochilii sau invelis tare, precum scoicile sau stridiile.

Branza

Evita branzeturile moi precum branza feta, brie sau camembert, branza cu mucegai sau cea mexicana. Aceste branzeturi nu sunt pasteurizate si pot provoca infectia cu Listeria. Nu este nevoie sa eviti branzeturile tari, cele smantanoase sau cele bulgarasi ori iaurtul atata timp cat ele sunt procesate.



loading...

Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...