sâmbătă, 5 decembrie 2015

Cat calciu trebuie sa consumi in sarcina pentru a avea un copil sanatos

Niciun comentariu.


Calciul este un nutrient necesar in organism pentru dezvoltarea oaselor si dintilor. De asemenea, calciul permite coagularea normala a sangelui, asigura functionarea corecta a muschilor si nervilor, si bataile normale ale inimii.

Bebelusul tau are nevoie de o cantitate mare de calciu pentru a se dezvolta. Daca nu consumi alimente care sa aduca un aport de calciu suficient dezvoltarii micutului tau, organismul va lua calciul necesar din oasele tale, ceea ce va duce la scaderea masei osoase si la cresterea riscului de osteoporoza.

Pe durata sarcinii este indicat sa consumi alimente bogate in calciu pentru ca este o perioada critica. Daca acum nu ai un aport adecvat, chiar daca nu ai nicio problema, creste riscul de a dezvolta mai tarziu osteoporoza. Iata cateva sfaturi referitoare la aportul indicat de calciu in perioada sarcinii.

Aportul de calciu recomandat zilnic este de 1000 de mg pe zi pentru femeile cu varsta de peste 18 ani insarcinate sau care alapteaza. Aportul pentru femeile sub 18 ani este de 1300 mg pe zi. Consumul de lactate sau alimente bogate in calciu de cel putin 4 ori pe zi te ajuta sa te asiguri ca primesti aportul de calciu necesar zilnic.

Cele mai bune surse de calciu sunt: laptele, iaurtul, branzeturile, smantana si budincile. Calciul se mai gaseste si in legumele verzi (broccoli, spanac si alte verdeturi), fructe de mare, mazare si pastai.

Vitamina D ajuta organismul sa asimileze corect calciul. Aportul de vitamina D il poti obtine prin expunerea la soare sau prin consumul de alimente precum laptele cu adaos de vitamina D, oua sau peste.

Intoleranta la lactoza

Intoleranta la lactoza reprezinta inabilitatea organismului de a digera lactoza, care este de fapt zaharul continut de lapte. Daca ai intoleranta la lactoza s-ar putea sa ai crampe, diaree sau senzatia de balonare atunci cand consumi produse lactate.

Incearca sa consumi cantitati mici de lapte impreuna cu alte alimente. S-ar putea sa poti tolera unele produse lactate, care sunt mai sarace in zahar, precum branzeturile si iaurtul. Mananca alimente bogate in calciu, care nu sunt din categoria lactatelor precum: mazare, broccoli, pastai, sardine si tofu. Consuma lapte fortificat cu calciu fara lactoza. Vorbeste cu nutritionistul tau si despre alte produse fara lactoza, pe care le-ai putea consuma.

Suplimente de calciu

Daca ai probleme in a consuma alimente bogate in calciu, vorbeste cu medicul sau nutritionistul tau despre posibilitatea de a lua un supliment de calciu. Cantitatea de supliment de care ai nevoie depinde de cantitatea de calciu pe care o iei din alimentele consumate.



loading...

Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...