sâmbătă, 21 noiembrie 2015

Probleme de sanatate ale copiilor care se pot vindeca cu apa de mare

Niciun comentariu.


Dupa cum se stie, apa de mare nu este potabila si odata bauta poate provoca diverse tulburari digestive copiilor si nu numai. Insa, in uz extern, apa de mare functioneaza ca un adevarat medicament avand numeroase beneficii pentru sanatate.

Iata cateva dintre afectiunile care pot fi ameliorate cu apa de mare:


Sinuzita si rinita

Sodiul din apa de mare are proprietati dezinfectante iar clorul din apa curata sinusurile si cavitatea nazala, combinatia acestor doua minerale fiind de mare ajutor in tratamentul sinuzitei si inflamatiei mucoasei nazale.

Invatati copiii sa inspire separat, pe fiecare nara, apa de mare cat mai putin poluata, provenita din locuri adanci si departate de plaja. Procedura se face de doua ori pe zi timp de una - doua saptamani, in paralel cu tratamentul medicamentos.


Acneea adolescentilor

Prin particulele fine de nisip pe care le contine, apa de mare are efect abraziv asupra tenului acneic al adolescentilor si elimina excesul de sebum. In plus, sarea din apa dezinfecteaza si curata pielea in profunzime. Totusi, baile indelungate in apa sarata a marii agreseaza si irita pielea in special coroborat cu actiunea razelor solare. Deci, evitati excesele.


Gingivita si amigdalita

Apa de mare poate fi folosita de copiii mai mari sub forma de apa de gura, avand numeroase efecte benefice: dezinfecteaza cavitatea orala, indeparteaza mirosul gurii, restabileste pH-ul salivei si previne aparitia cariilor.

Combinati in proportii egale apa de mare si apa plata si invatati copiii sa-si clateasca gura cu apa sarata si sa faca gargara in cazul in care sufera de amigdalita.


Candidoza genitala

Infectia genitala cu Candida este o afectiune destul de des intalnita in randul adolescentilor, fiind mai frecventa la fete.

Alaturi de tratamentul etiologic, apa de mare ajuta la diminuarea secretiilor si la ameliorarea mancarimii si usturimii locale gratie iodului cu efect de refacere a florei genitale.

Sursa:http://www.pediatrutecuci.com/2015/08/apa-de-mare-leac-pentru-copii.html


loading...

Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...