sâmbătă, 21 noiembrie 2015

Afla care este cauza bufeurilor si cum poti scapa de ele

Niciun comentariu.


Bufeurile sunt resimtite ca valuri succesive de caldura care cuprind tot corpul. Acestea incep adesea cu o senzatie de tensiune la nivelul capului urmata rapid de cresterea ritmului cardiac si de transpiratii abundente.

Episoadele de bufeuri au durata variabila, cuprinsa intre 30 de secunde si 15 minute.

Contrar credintei populare, bufeurile nu apar numai la menopauza, si mai ales nu apar numai la femei. Ele sunt generate de cele mai multe ori de tulburari hormonale raspunzatoare de intarzierea ciclului menstrual si menopauza, dar  insotesc uneori si afectiuni precum sindromul premenstrual sever sau mastoza fibrochistica.

De asemenea, aparitia bufeurilor poate fi cauzata si de perioade de stres prelungit. Astfel, gandurile negre, anxietatea si starile depresive severe pot fi insotite la unele persoane de bufeuri diurne sau nocturne.

In plus, somnul neregulat, insuficient, cosmarurile frecvente si insomnia sunt acompaniate in unele cazuri de bufeuri nocturne.

Nu in ultimul rand, bufeurile pot aparea si in urma unor mese imbelsugate, a consumului excesiv de bauturi alcoolice sau a temperaturii ambientale crescute.

Bufeurile de menopauza pot fi ameliorate fie prin remedii naturiste cum ar fi tinctura de salvie sau cea de lemn dulce, fie prin medicamente special concepute pentru combaterea simptomelor menopauzei precum Femme 24®, Menopauza Capsule-Fares® si Azinc Menopauza®.


Prepararea tincturii de salvie

Tinctura de salvie se obține prin macerarea a 20 de linguri de pulbere peste care se adaugă jumătate de litru de alcool alimentar de 70° C și se lasă vreme de două săptămâni într-un borcan închis ermetic, la loc călduros. Apoi se filtrează și se toarnă în sticle mici închise la culoare. Se administreaza câte o lingură diluată în ceai sau apă, de trei-patru ori pe zi. Se recomandă curele de 2 săptămâni, urmate de pauze de 2 săptămâni.


Prepararea tincturii de lemn dulce

Tinctura se prepară astfel: într-o sticlă, se pune o treime plantă şi două treimi alcool alimentar de 50° C. Sticla se acoperă cu un dop şi se lasă la macerat circa 8 zile. Lichidul rezultat se strecoară şi se pune în recipiente închise la culoare. Se ia câte o linguriţă de macerat, diluat în 100 ml de apă, de trei ori pe zi, înainte de masă. Se fac cure de câte trei săptămâni, cu o săptămână de pauză.
Tratamentul cu lemn-dulce nu se administrează în cazurile de chist ovarian, fibrom uterin sau noduli mamari. Este interzis şi persoanelor cu hipertensiune arteriala gravă, hipotiroidie , colecistita acuta sau ciroză.
Ultima actualizare:28.08.2015


loading...

Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...