Niciun comentariu.
Pentru reteta de eclere cu crema de ciocolata (8 bucati) aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
60 g unt
1 praf sare
150 g faina
4 oua
1 lingurita praf de copt
Pentru crema:
250 g ciocolata alba de menaj
1/2 foaie gelatina
50 g iaurt
150 ml frisca
20 g zahar tos
Pentru glazura:
100 g ciocolata cu lapte de menaj
Pentru aluat, fierbeti 250 ml de apa cu untul si sarea, apoi opriti focul. Luati vasul de pe foc, adaugati toata faina odata si incorporati-o imediat.
Asezati aluatul omogen pe plita inca incinsa si continuati sa amestecati. Luati vasul de pe foc dupa ce aluatul capata forma unei bile iar pe fundul vasului se formeaza o pelicula alba.
Incorporati imediat un ou, apoi celelalte oua pe rand. La final, incorporati praful de copt.
Umpleti cu aluat o punga pentru ornat cu duza in forma de stea si formati pe tava de copt 8 bastonase egale ca lungime. Coaceti in cuptorul preincalzit, pe raftul din mijloc, cca 20 de minute. Scoateti-le apoi din tava si taiati-le pe lungime cat sunt inca calde, apoi lasati-le sa se raceasca.
Topiti la bain-marie ciocolata cu lapte de menaj si ungeti cu aceasta partea de sus a eclerelor, folosind o pensula.
Pentru crema, topiti ciocolata alba de menaj la bain-marie si lasati-o sa se raceasca putin. Inmuiati gelatina in apa rece.
Incorporati iaurtul in ciocolata lichida. Stoarceti bine gelatina.
Incalziti o lingura de frisca intr-un vas mic si dizolvati gelatina in aceasta, apoi incorporati in crema de ciocolata. Bateti restul de frisca cu zaharul pana cand se intareste, apoi incorporati-o in crema. Umpleti cu compozitie o punga pentru ornat si umpleti eclerele, apoi lasati-le la rece pana in momentul servirii.
Niciun comentariu :
Impartaseste din experienta...