Pentru reteta de macarons cu ciocolata aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
90 g migdale macinate
130 g zahar pudra
2 albusuri
1 praf sare
20 g zahar fin
3 linguri pudra de cacao
Pentru crema:
100 g ciocolata amaruie
200 ml smantana
Incepeti prin a macina inca o data migdalele macinate, impreuna cu zaharul pudra. Puneti albusurile si sarea intr-un bol si bateti-le folosind mixerul, pana cand compozitia devine alba. Presarati in ploaie zaharul fin. Continuati sa bateti pana cand cristalele de zahar s-au dizolvat si compozitia este foarte tare. La final, folosind o lingura de lemn, incorporati in spuma de albusuri in 3 etape pudra de cacao impreuna cu amestecul de migdale si zahar pudra. Compozitia pentru macarons trebuie sa aiba apoi consistenta unei spume dense si lipicioase.
Tapetati tava pentru macarons cu hartie de copt. Umpleti cu compozitie o punga pentru ornat cu duza neteda si formati pe tava bile mici, cu diametrul de aproximativ 2 cm. Lasati macaronsurile sa se usuce la aer timp de 10-25 minute, timp in care suprafata devine foarte neteda, iar bulele de aer dispar.
Intre timp, preincalziti cuptorul si, dupa expirarea timpului, coaceti prajiturile timp de cca 12 minute pe raftul de jos al cuptorului. Scoateti apoi si lasati-le sa se raceasca. Dupa cca 2 minute rasturnati-le cu grija, astfel incat partea inferioara sa se zvante.
Maruntiti ciocolata pentru crema. Incalziti smantana intr-un vas amestecand continuu, fara sa o dati in clocot. Luati apoi vasul de pe foc, adaugati ciocolata si topiti-o amestecand continuu. Lasati sa se raceasca si dati la frigider timp de minim 2 ore.
Inainte de servire, bateti crema cu mixerul pana cand se intareste, apoi puneti-o intr-o punga pentru ornat si distribuiti crema pe partea inferioara a jumatate din cantitatea de macarons. Presati deasupra jumatatile de macarons ramase.
Niciun comentariu :
Impartaseste din experienta...