vineri, 13 noiembrie 2015

Cum sa-ti controlezi pofta de dulciuri

Niciun comentariu.


Consumul dulciurilor poate avea efecte nocive asupra organismului tau, motiv pentru care este indicata eliminarea lor partiala sau totala din regimul tau alimentar. Bazeaza-te pe un stil de viata mai sanatos, iar organismul tau iti va multumi.

Ti se intampla sa nu poti rezista ispitelor dulci de prin magazine? Daca esti obisnuita cu un consum mai ridicat de zahar rafinat, trebuie sa stii ca acesta poate deregla normala dunctionalitate a organismului tau. Dulciurile procesate contin grasimi, faina alba rafinata, aditivi, conservanti si, bineinteles, ingredientul de baza, o cantitate foarte insemnata de zahar, care nu prezinta niciun avantaj pentru organism. In timp, efectele zaharului pot deveni catastrofale. Din acest motiv se recomanda consumul periodic, cu scopul de a potoli doar pofta, daca ea exista.

Pentru a evita consecintele dezastruoase ale dulciurilor, opteaza pentru alimente mai sanatoase, fara sa apelezi prea des la zaharul rafinat. Mai jos iti punem la dispozitie cateva indicatii, pentru a putea creste rezistenta in fata tentatiilor.

Consuma fructe proaspete in locul dulciurilor procesate. Poti alege sa consumi fructe proaspete dupa masa sau intre mese, iar daca le vei pastra la frigider, vei obtine o gustare minunata.

Elimina dulciurile din sertarul de la munca. Este mai sigur si mai putin riscant pentru tine sa renunti la obiceiul de a consuma cantitati ridicate de zahar rafinat, macar partial.

Alege ciocolata neagra cand dai de greu. Diferenta dintre ciocolata neagra si cea cu lapte este aceea ca ciocolata neagra nu este foarte bogata in zahar, prin urmare este mai sanatoasa. Deoarece gustul sau nu este prea dulce, di amarui, iti vei putea controla apetitul pentru dulciuri cu mai mare usurinta. Ciocolata neagra iti confera energie si este un protector de nadejde al inimii, datorita continutului ridicat de cacao, de aproximativ 70-85%.

Pune fructe deshidratate in sertarul de la birou. Daca pofta de dulce iti da batai de cap, fructele deshidratate pot fi un aliat de incredere. Curmale, stafide, prune, caise, smochine sau merisoare, indiferent de ce alegi sa consumi, ai grija sa le pastrezi cu tine atat in poseta, cat si in sertarul de la birou.

Nu consuma produsele in totalitate. In cazul in care se intampla ca pofta de dulciuri sa fie foarte intensa, domoleste-o alegand doar sa gusti din produsul cu pricina, apoi consuma un pahar cu apa si concentreaza-te pe o alta activitate.



Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...