vineri, 13 noiembrie 2015

5 Retete sanatoase de inghetata care nu ingrasa

Niciun comentariu.


De cate ori nu ti-ai dorit sa poti gusta ceva dulce, insa fara ca acest lucru sa dauneze siluetei tale? Iti prezentam cateva retete simple si extrem de gustoase, pe care le poti pune in practica foarte repede si de care te poti bucura in voie.

Dulciurile preparate in propria bucatarie sunt mult mai delicioase decat cele din comert, deoarece ele combina ingrediente naturale. Inghetata este cu atat mai aromata cu cat este facuta in casa, iar savoarea ei este incomparabila cu aditivii si aromele artificiale folosite pentru prepararea inghetatelor din comert. Iti punem la dispozitie 5 retete foarte eficiente si racoroase, nu foarte greu de realizat, care te vor surprinde prin gustul lor minunat si prin simplitatea lor.

Inghetata cu zmeura si iaurt grecesc

Ai nevoie de:
miere de albine;
lapte de vaca;
o ceasca de zmeura in stare proaspata;
1 iaurt grecesc.

Dupa omogenizarea tuturor ingredientelor, compozitia se toarna in forme speciale pentru inghetata si se pastreaza la congelator timp de cateva ore.

Inghetata cu banane

Ai nevoie de:
fulgi de cocos, fistic, alune de padure maruntite, nuci sau migdale pentru ornament;
miere de albine;
ciocolata neagra 80% cacao;
2 banane.

Primul pas este injumatatirea, pe lat, a bananelor. Pune-le apoi pe bete speciale pentru inghetata, inveleste-le cu o punga si pastreaza-le la congelator pe tot timpul noptii. Dimineata, topeste ciocolata la bain-marie, apoi combin-o cu mierea de albine. Scoate apoi bananele de la congelator si trece-le prin amestecul format din ciocolata si miere pana cand acestea sunt integral acoperite. Poti orna aceste inghetate cu fulgi de cocos, migdale, fistic, nuci sau alune de padure, in functie de preferinta, apoi pune-le din nou in congelator cateva ore. Vei obtine o gustare ideala pentru zilele calduroase de vara.

Inghetata cu limonada si fructe

Ai nevoie de:
frunze proaspete de menta;
cubulete de fructe: piersici, caise, prune, pepene galben, pepene rosu, banane;
miere de albine;
apa plata;
1 lamaie.

Pregateste o limonada din apa plata si sucul unei lamai, apoi distribui-o uniform in formele pentru inghetata. Umple apoi aceste forme cu bucatile de fructe proaspete si frunzele de menta, apoi lasa acest amestec in congelator pentru urmatoarele ore. Inainte sa scoti inghetatele rezultate din forme, permite acestora sa ajunga la temperatura camerei, pentru a putea indeparta formele cu usurinta.

Prajitura cu inghetata si ciocolata

Pentru blat, ai nevoie de:
apa;
1 lingura de piure de castane;
1 cana cu orez expandat;
200 de grame de ciocolata neagra cu cel putin 60% cacao.

Pentru inghetata, ai nevoie de:
1 piersica bine coapta;
3 banane congelate.

Pentru a pregati blatul acestei prajituri, topeste ciocolata la bain-marie, apoi omogenizeaz-o impreuna cu orezul expandat, apa si piureul de castane. Tapeteaza tava sau caserola cu hartie de copt, apoi lasa blatul in cuptor pana se rumeneste pe margini. Raceste-l apoi bine si pastreaza-l in congelator pana isi schimba consistenta si devine mai tare. Pentru a prepara inghetata, am mixat foarte bine piersica si bananele congelate in blender, apoi am turnat amestecul peste blat. Lasa prajitura la frigider cateva ore si voila!, ai obtinut un adevarat deliciu!

Inghetata cu dulceata de trandafiri si pepene galben

Ai nevoie de:
dulceata de trandafiri pentru topping;
miere de albine;
bucati de pepene galben congelate.

Mixeaza bine bucatile de pepene galben congelate pana obtii consistenta unei inghetate. Stai linistita, nu se va topi si vei putea degusta inghetata in voie, bucurandu-te de savoarea ei. Adauga mierea in compozitie, apoi toarna peste inghetata toppingul de dulceata de trandafiri si orneaza desertul cu frunzulite de menta.


Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...