vineri, 13 noiembrie 2015

Ultimele studii: Zaharul cauzeaza cancer

Niciun comentariu.


Zaharul rafinat este principalul responsabil pentru un numar foarte mare de boli ce pot afecta foarte sever sanatatea noastra, printre cele mai de seama numarandu-se cancerul, afectiunile cardiovasculare si diabetul. Dezavantajele pe care acesta le aduce organismului sunt foarte numeroase, deoarece este foarte prelucrat in rafinarii pentru a obtine zaharul pe care noi il cumparam zi de zi de pe rafturile magazinelor.

Pentru a putea evita dezastrele pe care acesta le poate cauza, este esential sa le cunosti intai de toate. Iti prezentam 6 dintre cele mai de temut ravagii pe care le poate cauza consumul de zahar.

Zaharul rafinat, o sursa bogata de substante chimice si toxice. La origine, zaharul brut contine un numar insemnat de nutrienti vitali pentru buna starea organismului, pe care si le pierde insa pe masura ce este procesat, acestea fiind inlocuite cu substante chimice si toxice. In momentul in care este supus procesului de rafinare, in compozitia zaharului ajung substante deosebit de deteriorante pentru organism, precum acidul fosforic, acidul formic si dioxidul de sulf, care lipsesc totusi din componenta zaharului aflat in stare bruta.

Zaharul provenit din nuca de cocos este benefic. Deoarece este extras direct din palmier sau din seva acestuia, zaharul provenit din nuca de cocos este o sursa foarte importanta de vitamine din complexul B (B1, B2, B3 si B6), precum si fier, potasiu si zinc, el devenind astfel un aliment foarte indicat, ce poate inlocui cu succes zaharul rafinat din comert. In plus, zaharul provenit din nuca de cocos are un indice glicemic mult mai scazut decat cel rafinat, ceea ce prezinta un avantaj foarte semnificativ pentru sanatatea ta.

Zaharul rafinat cauzeaza afectiuni la nivel cerebral. Potrivit ziarului Daily Mail, consumul de zahar rafinat poate duce inevitabil la afectiuni la nivel cerebral, printre care pierderea memoriei, incapacitatea de concentrare si incapacitatea de invatare, astfel ca el poate duce la degenerescente precum Alzheimer sau dementa. Sa nu uitam totusi ca atat fructele, cat si anumite legume si mierea contin fructoza, insa aceasta este complet naturala si deloc daunatoare, deoarece nu este artificiala, asemenea alimentelor intalnite in comert.

Zaharul rafinat provoaca cancer. Multe studii dovedesc faptul ca dezvoltarea cancerului se afla in stransa legatura cu consumul de zahar rafinat.

Consumul excesiv de zahar poate duce la transformarea celulelor bune in celule cancerigene prin intoxicarea lor, motiv pentru care este foarte indicat ca acesta sa fie mai redus sau eliminat complet din alimentatie. Tumorile sunt provocate de secretia unor cantitati mai mari de insulina si acid lactic la nivelul celulei, iar zaharul reuseste adesea, dupa cum bine stim, sa stimuleze secretia de insulina.

Zaharul rafinat duce la aparitia candidozei. Zaharul rafinat prezinta inca un avantaj foarte mare, si anume acela ca el poate slabi rezistenta florei intestinale, ceea ce va duce in mod automat la aparitia si dezvoltarea infectiilor fungice, printre care si candidoza.

Zaharul rafinat accentueaza procesul de imbatranire. Odata cu un consum ridicat de zahar rafinat intervin si semnele imbatranirii, care sunt mult mai accentuate. In momentul in care acesta este asimilat in organism, el determina inceperea procesului de glicare, ceea ce va duce la o interventie a moleculelor de zahar asupra proteinelor responsabile pentru elasticitatea si fermitatea pielii, numite colagen si elastina. Deoarece secretia lor va fi mai scazuta, pielea isi va pierde tineretea, iar ridurile vor deveni cu atat mai vizibile cu cat consumul de zahar este mai mare.


Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...