sâmbătă, 21 noiembrie 2015

Cea mai buna ciocolata de casa pentru masa de Craciun

Niciun comentariu.


Ciocolata de casa este unul dintre cele mai dragi deserturi, fiind ca ne aminteste tuturor de copilarie. Relaxati-va preparand acest dulce minunat dupa reteta noastra! Nu veti regreta!


Ingrediente

200 grame de zahar
75 grame de cacao
200 grame de lapte praf
200 grame de unt
150 ml de apa
migdale, nuci, alune, merisoare uscate (toate sau orice doriti dintre acestea)


Mod de preparare

Intr-o cratita se pun la fiert zaharul si apa. Se lasa la foc mic pana ce zaharul se topeste, iar amestecul se transforma intr-un sirop gros. Se adauga apoi untul si se amesteca rapid pana ce se topeste complet. Se ia cratita de pe foc si se adauga laptele praf si cacao. Amestecati incotinuu pentru a avea o compozitia omogena, fara cocoloase. Adaugati migdalele, nucile, merisoarele sau orice alte fructe uscate aveti la dispozitie. Puteti chiar sa puneti biscuiti, mici bombonele sau zmeura. Totul tine de imaginatia voastra!

Tapetati o tava cu hartie de copt si turnati tot acest amestec in ea. Hartie de copt va ajuta cand trebuie sa scoateti ciocolata si sa o taiati. Mai nou exista si forme din silicon speciale pentru asa ceva, ramane la latitudinea voastra. Dati la tava la frigider pentru cel putin 6 ore sau chiar peste noapte. Cand ciocolata este gata, se taie si se aseaza pe un platou.


Pofta buna!



loading...

Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...