sâmbătă, 21 noiembrie 2015

Cum sa pregatesti cel mai bun vin fiert pentru serile geroase de iarna

Niciun comentariu.


Cu totii asteptam aceasta perioada pentru a ne bucra de un vin fiert alaturi de cei dragi. Desi au aparut o multime de condimente deja combinate, cel mai distractiv si mai sanatos este sa ne preparam singuri bautura delicioasa pe care ne-o dorim. Putem obtine o mare varietate de arome si de accente deosebite daca invatam cum sa condimentam finul fiert. Iata o reteta speciala!

Ingrediente:
o portocala
coaja de la o lamaie
o nucsoara intreaga
o steluta de anason
un litru de vin rosu
150 grame de zahar
un baton de scortisoara
2 foi de dafin

Mod de preparare:

Cu ajutorul unui peeler se decojesc portocala si lamaia.

Intr-o cratita incapatoare se stoarce portocala, se adauga coaja de portocala si cea de lamaie si zaharul si se pune totul la foc mic. Se razuieste deasupra un sfert din nucsoara si se adauga foile de dafin si batonul de scortisoara. Se toarna vin pana ce se acopera nivelul de zahar si se lasa la foc mic pana ce amestecul incepe sa fiarba. Zaharul trebuie sa se dizolve complet, iar compozitia sa se transforme intr-un sirop gros. Acest sirop va fi baza bauturii pe care o preparati si ii va oferi aroma si textura.

Cand siropul s-a inchegat, adaugati restul de vin si steluta de anason si amestecati bine. Lasati vinul sa se incalzeasca 1-2 minute si opriti focul. Ati obtinut o bautura aromata, bogata si revigoranta. Puteti sa mixati aromele si sa modificati cantitatile in asa fel incat sa obtineti gustul pe care vi-l doriti.


Pofta buna!


loading...

Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...