miercuri, 28 octombrie 2015

Prajitura light cu fructe proaspete

Niciun comentariu.
prajitura-straturi,reteta-prajitura-straturi,prajitura-fructe,reteta-prajitura-fructe,prajitura-straturi-fructe,reteta-prajitura-straturi-fructe


Pentru reteta de prajitura in straturi cu fructe aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
5 oua
8 linguri zahar
2 plicuri zahar vanilat
3 linguri apa
7 linguri faina
1 plic praf de copt


Pentru crema:
5 oua
200 g zahar
200 g unt
1 lingurita coaja rasa lamaie

In plus:
200 g dulceata fructe de padure
300 g fructe proaspete diverse sortimente
menta proaspata pentru decor

Incepeti prin a mixa ouale impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, apoi adaugati treptat faina cernuta, amestecata cu praf de copt. Omogenizati compozitia si turnati-o in forma dorita, tapetata cu hartie de copt. Introduceti tava in cuptorul preincalzit  si coaceti la foc mediu, pe raftul din mijloc al cuptorului cca 40 de minute sau pana cand blatul trece testul scobitorii.

Pentru crema, mixati ouale cu zaharul pana obtineti o compozitie aerata, apoi asezati vasul cu crema pe baie de aburi si amestecati pana se ingroasa. Lasati apoi sa se racoresca. Frecati untul cu coaja de lamaie, apoi inglobatia amestecul de oua mixand pana la obtinerea unei creme pufoase.

Taiati blatul racit in 4 foi. Ungeti foile cu dulceata, apoi cu un strat consistent de crema si adaugati fructe proaspete. Decorati dupa bunul plac cu menta proaspata sau diverse toppinguri.


Pofta buna!









Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...