miercuri, 28 octombrie 2015

10 Remedii naturiste pentru negi

Niciun comentariu.
remedii-negi,remedii-naturiste-negi,negi-genitali,pentru-negi,tratament-negi-genitali,solutie-negi,rostopasca-negi,negi-veruci


Negii (veruci, veruci vulgare, veruci plane, veruci plantare, condiloame) - sunt leziuni foarte comune care pot aparea la orice varsta, de natura virala (papilomavirusul uman), care pot fi transmise prin contact direct, favorizat de orice injurie a pielii (taiatura, zgarietura, rana, chiar si piele uscata sau crapata) sau prin contact sexual in cazul in care afecteaza organele genitale. Apar frecvent la nivelul mainilor, in special pe degete, in jurul unghiilor, la nivelul picioarelor, pe talpi (veruci plantare), la nivelul organelor intime (penis, scrot, labii, vulva, anus, perianal), la nivelul fetei (in special veruci plane) dar si in alte zone.

Papiloamele cervicale (din jurul gatului), submamar (sub sani), axilare sunt excrescente moi, de culoarea pielii care nu sunt de natura virala.

Au un impact estetic dar si functional. Negii de pe maini si fata atrag frecvent comentarii nedorite si anxietatea altor persoane ingrijorate ca va vor contacta o boala de piele. Cei de la nivelul talpilor sunt in general durerosi din cauza presiunii exercitate asupra filamentelor nervoase. Cei din regiunea genitala pot fi durerosi, pot sangera, se pot infecta, pot favoriza contactarea altor boli cu transmitere sexuala, sunt transmisi partenerilor. Exista anumite tulpini de papilomavirus (HPV16 si HPV18) care pot fi oncogene (cancerigene).

De multe ori, negii, in special la copii, nu au nevoie de tratament. Imunitatea naturala vindeca leziunile virale. Negii multiplii la adulti, aparuti intr-o perioada relativ scurta, pot indica o suferinta a sistemului imun care trebuie investigata. Cei persistenti, de dimensiuni mari, durerosi, inestetici pot fi tratati prin diverse modalitati, medicale (creme, solutii) sau chirurgicale. Negii sau condiloamele din regiunea genitala pot fi asociati cu alte boli cu transmitere sexuala. Negii de la nivelul vaginului si labiilor pot fi o indicatie de consult ginecologic si investigatii suplimentare din cauza potentialului cancerigen. Exista un risc de reaparitie a negilor dupa orice tratament.


Remediile naturiste pentru negi includ:

Tratamentele cu preparate pe bază de tuia - renumite în combaterea negilor. Specialiştii chinezi în medicină naturistă consideră că tuia are puternice efecte antitumorale. Se estimează că, după două săptămâni de tratament, negii se usucă şi cad, fără să lase urme. Intern, se administrează câte 15 picături, de trei ori pe zi. În acelaşi timp se aplică pe negi alifie din tuia sau se fac tamponări locale cu tinctură (15 picături în 50 ml apă).

Tinctura de propolis. Se ung negii dimineata si seara cu un tampon, in asa fel incat sa nu fie atinsa si pielea din jurul negilor. In plus, se recomanda ca pana la disparitia lor, pe langa tamponarile cu diverse produse naturiste, sa se administreze, zilnic, cate trei picaturi de propolis, turnate pe o bucatica de paine, deoarece propolisul este un puternic antibiotic natural.

Aplicati pe negi cativa catei de usturoi pisati sau suc de usturoi. Administati acest remediu timp de 1-2 saptamani. Zdrobiti un usturoi si aplicati-l direct pe neg, acoperind cu un bandaj. Efectul caustic al usturoiului va determina negul sa faca o basica si sa cada in mai putin de 1 saptamana. Schimbati usturoiul si bandajul in fiecare zi, evitand contactul cu pielea sanatoasa din jur. Pentru un efect mai puternic, unii specialisti in plante sugereaza sa mancati usturoi crud pentru a ajuta sistemul imunitar sa lupte cu virusul.

Sucul de aloe este folosit de sute de ani pentru tratarea negilor. Aplicat extern sub forma de crema sau direct din planta de aloe vera, sucul de aloe calmeaza disconfortul si grabeste vindecarea. Se aplica de 2-3 ori pe zi, timp de o saptamana.

Uleiul de levantica este folosit in mod traditional in industria cosmetica pentru efectele sale antimicrobiene si cicatrizante. Specialistii au constatat ca, prin tamponarea negilor de trei ori pe zi cu ulei de levantica, intr-un interval de o luna, acestia se usuca. După disparitie, zona unde au fost negii trebuie sa fie umezita, in continuare cu ulei, pentru ca pielea sa ramana neteda, fara cicatrice.

Tamponari cu ulei de ricin - se aplica timp de 15 zile, apoi se face o pauza de 10 zile si se repeta tratamentul. In general, dupa doua serii de tratament, negii dispar.

Masati zona cu negi cu zeama de ceapa. Masajul stimuleaza circulatia sangelui in vreme ce zeama de ceapa este eficienta pentru combaterea negilor. Taiati bucati de ceapa cruda intr-un vas, presarati sare si lasati-o asa peste noapte. Aplicati sucul obtinut pe negi de doua ori pe zi, pana cand dispar.

Coaja nucilor verzi „topeste” negii, oricat ar fi acestia de mari. Zilnic, se freaca negul, de trei ori, cu coaja verde. De asemenea, sucul obtinut din coaja de nuca are acelasi efect. Tratamentul se continua zece zile dupa ce negul s-a uscat, pentru consolidarea efectului.

Tinctura de rostopasca este, de asemenea, benefica in combaterea negilor. Se aplica pe suprafata invadata de negi cate doua picaturi, timp de o luna. Rostopasca, numită şi „iarba de negi”, distruge repede aceste excrescente neplacute. Sucul plantei se aplica pe negi, de mai multe ori pe zi, timp de o saptamana. In prima zi, tratamentul are o actiune de erodare asupra negului. Treptat, intervine si actiunea antibiotica a plantei, iar negul se usuca. Acelasi efect il are si cataplasma cu planta intreaga, care se fixeaza cu un pansament deasupra negului.


28.10.2015




Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...