joi, 26 noiembrie 2015

Cum sa fixezi instalatia de Craciun pe exteriorul casei

Niciun comentariu.


Vine Craciunul, si daca stai la casa cu siguranta ti-a trecut prin minte sa decorezi si casa anul acesta. Sau poate pentru tine e deja o traditie. Luminite albe sau colorate creeaza o imagine de neuitat in noaptea de Craciun. Fixarea lor nu este foarte dificila insa e nevoie sa iei in considerare cateva lucruri pentru a face acest lucru usor si in siguranta.

Ai nevoie de
  • ruleta
  • agatatori/clipsuri metalice sau din plastic
  • scara
  • instalatie

Pasul 1: Fa curatenie

Indeparteaza tot ce inseamna frunze, crengi sau alte tipuri de gunoaie de pe streasina casei si din toate zonele in care vei fixa instalatia pentru a indeparta pericolul unui incendiu.

Pasul 2: Masoara si planifica dinainte

Schiteaza dinainte amplasarea instalatiilor fixand locurile in care va fi prinsa instalatia precum si locurile si modalitatea in care va fi conectata la energia electrica. Foloseste o ruleta si masoara distanta pe care vei dori sa pui instalatie in jurul casei, in jurul ferestrelor etc. Daca nu ai indeajuns mergi la magazin si cumpara instalatie in completare. Ideal este sa gasesti la fel cu cele pe care deja le ai. Planifica cu atentie cate instalatii conectezi la aceeasi sursa pentru a evita supraincarcarea.

Pasul 3: Pregateste instalatia

Intinde instalatia in fata casei sau pe alee si asigura-te ca nu are noduri sau fire incurcate. Verifica becurile si inlocuieste-le pe cele care nu functioneaza.

Pasul 4: Pregateste suportul pentru instalatie

Monteaza agatatorile acolo unde vrei sa pui instalatia. Distanta recomandata intre agatatori este de 30cm. Nu folosi cuie sau suruburi pentru ca risti sa deteriorezi instalatia (cablul sau becurile).

Pasul 5: Agata instalatia

Fixeaza scara pe sol avand grija sa fie pe o portiune plata de pamant, fara denivelari. Testeaza-i stabilitatea inainte de a te urca pe ea. O varianta mai sigura este sa apelezi la ajutorul unui membru al familiei care sa tina scara cat timp fixezi instalatia. Nu te intinde de pe scara in directia fixarii instalatiei mai mult decat este sigur. Muta scara pentru a putea prinde toata instalatia. In timp ce nu esti pe scara tine in continuare instalatia care mai trebuie fixata pentru a nu o trage in jos pe cealalta.

Pasul 6: Conecteaza instalatia

Dupa ce ai terminat de fixat instalatia coneteaz-o la sursa de energie electrica. Verifica inca o data sa nu fie portiuni desprinse.

Pasul 7: Aprinde instalatia

Aprinde instalatia si verifica daca s-au aprins toate becurile. Daca sunt portiuni stinse verifica prima data daca conectarea la curent este facuta corect si apoi becurile.

Te sfatuim:

Pozeaza casa inainte de a incepe, pozele te vor ajuta sa planifici mai bine asezarea beculetelor.

Foloseste doar instalatie destinata utilizarii in exterior, sunt fabricate special pentru a rezista conditiilor de exterior.

Cand fixezi instalatia in agatatori tine cu o mana urmatorul segment de instalatie care nu a fost inca fixat pentru a evita ca greutatea ei sa traga in jos portiunea deja fixata.

Poti fixa instalatie si pe: copaci si arbusti, stalpi, in jurul usii si a altor elemente arhitecturale, pe balustrada terasei sau a balconului, de-a lungul aleilor, alte puncte centrale din gradina sau sa creezi un punct de atractie din instalatii.




loading...

Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...