Euphorbia pulcherrima cunoscuta mai mult sub numele de Craciunita sau Steaua Craciunului este o planta vesele si plina de viata asociata cu Sarbatorile Craciunului pentru ca in aceasta perioada frunzele sale incep sa aiba culoarea rosie creind iluzia infloririi. Craciunita este o planta nepretentioasa, care se ingrijeste foarte usor. Iata si cele cateva lucruri care trebuie sa tineti cont cand cresteti in casa o Craciunita.
Cum o udam?
Iti recomandam sa uzi Craciunita zilnic cate putin. Nu pune apa in farfuria ghiveciului pentru ca umezea la prelungita poate duce la ofilirea folii. Ai grija doar ca pamantul sa fie umed.
Craciunita poate rezista o saptamana fara a fi udata, abia dupa acest interval incepand sa manifeste semne de uscare. Rezistenta ei trebuie insa privita ca un avantaj in situatiile speciale si nu legat de ingrijirea zilnica.
Temperatura
Pastreaza Craciunita in incaperi unde temperature este de peste 15 grade.
Tundere
Pentru a avea o Craciunita frumoasa, fara frunze exagerat de mari sau de multe, iti recomandam sa o tunzi in fiecare primavera, cand planta este mai putin sensibila. Taie lastarii cu 2-4 centimetri inainte de inmugurire pentru a stimuli generarea de ramuri noi.
Pauza
Ca majoritatea plantelor si Craciunita are nevoie de o perioada de odihna dupa perioada de inflorire. Ofera-i doua luni de zile in care ud-o mai putin si nu-i mai pune ingrasaminte.
Primavara, vara, toamna
In anotimpul cald este recomandat sa pastrezi Craciunita intr-un loc umbrit. Nu-i este prielnica expunerea direct la soare. Incepand cu luna Martie poti folosi ingrasamant in apa de udat, o data la doua saptamani. Iarna, Craciunita nu are nevoie de ingrasaminte. Radacinile se formeaza in 4 saptamani, dupa care poti muta planta intr-un ghiveci mai mare.
Te sfatuim:
Pentru a avea parte de frunze rosii in decembrie trebuie sa-i asiguri Craciunitei minim 12 ore de obscuritate complete pe zi in lunile octombrie si noiembrie.
loading...
Niciun comentariu :
Impartaseste din experienta...