joi, 26 noiembrie 2015

Singur de Craciun? 8 Sfaturi de prim ajutor

Niciun comentariu.


Poti ajunge sa fii singur de Craciun din mai multe motive, fie stai departe de familie si rude, fie te-ai despartit sau certat recent cu iubitul/iubita, fie ai avut un an in care te-ai cam izolat de cei din jur. Daca nu esti apropiat de familie si prieteni, e posibil sa te gasesti in ipostaza de a sarbatori Craciunul singur. Iata cum poti trece mai usor peste singuratea pe care ai putea-o simti cu ocazia sarbatorilor.

Alege voluntariatul

Atunci cand faci voluntariat, mai ales de sarbatori, ai ocazia sa interactionezi cu oamenii, sa iti cresti increderea in tine si aduci bucurie celor mai putin norocosi. Ia in considerare posibilitatea de a-ti oferi ajutorul pentru a servi cina la o cantina, du cadouri copiilor din spital sau orfelinat, sau viziteaza oamenii singuri din azilul de batrani. Nu te lasa intimidat de faptul ca nu ai mai facut asta niciodata, este un moment perfect sa incepi.

Accepta invitatiile

Poate esti singur pentru ca ai refuzat invitatiile familiei sau prietenilor. Suna-i pe cei care te-au invitat sa petreci sarbatorile cu ei si accepta.

Bucura-te de singuratate

Daca este inevitabil sa fii singur de Craciun, planuieste-ti ziua doar pentru tine. Schimba-ti look-ul, cumpara-ti o tinuta noua, comanda-ti mancarea preferata si da drumul la maratonul de filme. Craciunul este o zi in care te poti rasfata fara sa te simti vinovat, asa ca nu sta pe ganduri si fa-ti toate poftele.

Munceste

Daca iti place ceea ce faci si ai optiunea de a munci de Craciun poti alege sa iti petreci ziua intr-un mod productiv. Este o alegere foarte buna daca munca ta presupune interactiunea cu colegii sau cu clientii, pentru ca te va face sa uiti de singuratate.

Fii gazda unui Craciun online

Ai prieteni care stau online, sau rude care stau foarte departe? Gazduieste un Craciun online prin crearea unui chatroom pe skype sau a unui grup pe facebook. Oamenii pot veni sau pleca, iar tu nu va trebui sa faci nimic, nici sa speli vase, nici sa faci curat, nici macar sa te schimbi de pijamale.

Adu-ti aminte de ceea ce ai

Rezerva-ti timpul pentru a fi recunoscator pentru ceea ce ai deja in viata ta: un acoperis deasupra capului, o sanatate buna, haine si mancare.

Priveste in viitor

Planuieste un viitor mai bun. Daca din cauza anxietatii ai ramas singur de Craciun, in anul ce vine mergi la medic si trateaza aceasta problema. Daca pur si simplu ai ramas singur din cauza circumstantelor propune-ti ca la anul sa ai grija sa nu se mai intample asta.

Suna un prieten

Daca te simti foarte daramat si deprimat pentru ca esti singur, suna un prieten, sau o ruda, pe oricine te-ar putea face sa te simti mai bine. Nu este nevoie sa fii chiar atat de singur.



loading...

Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...