Ingrediente:
400 gr aluat foietaj
un piept de pui
300 gr ciuperci
1 leg ceapa verde
1/2 ardei gras rosu
2 oua
2-3 lg pesmet
sare, piper
verdeata dupa gust(patrunjel sau piper...eu am pus si si ...)
1 ou pt uns placinta
Decongelam foietajul la temperatura camerei. Intre timp macinam pieptul de pui.
Ciupercile le tocam marunt sau le dam prin robotul de bucatarie.
Intr-o tigaie incingem 2-3 lg ulei de masline si calim ceapa verde si ardeiul tocate cat mai marunt. Cand acestea s-au inmuiat adaugam carnea de pui macinata si o calim pana scade tot lichidul pe care il lasa. Condimentam dupa gust cu sare si piper. Adaugam si ciupercile si mai lasam pana scade si lichidul lasat de ciuperci. Lasam compozitia la racit iar apoi adaugam ouale usor batute , verdeata si pesmetul. Amestecam bine.
Intindem foietajul si il impartim in doua parti egale.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt asezam o foaie de foietaj. Turnam umplutura si nivelam. Acoperim cu a doua foaie de foietaj. Intepam din loc in loc placinta cu un scobitor .
Ungem placinta cu ou batut si o dam la cuptorul preincalzit la 170 grade pana se rumeneste frumos
loading...
Niciun comentariu :
Impartaseste din experienta...