marți, 5 aprilie 2016

Negresa pufoasa cu nuci

Niciun comentariu.


Pentru o tava de aproximativ 20 x 24 cm avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
160 gr ciocolata amaruie de calitate
150 gr unt
1 lingura esenta de rom
300 gr zahar
3 oua
3 linguri cacao neagra
150 gr faina
un praf de sare
cam 100-150 gr nuci tocate grosier


In prima faza ne ocupam de ciocolata pe care o topim pe aburi impreuna cu untul si esenta de rom. Lasam ciocolata topita la racit .
Separat mixam ouale cu zaharul. Adaugam apoi ciocolata topita si racita. Mixam bine. Incorporam faina si cacao cernuta . Adaugam apoi si nucile .

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit la 170 timp de aproximativ 25 minute.
Prajitura coapta o lasam la racit iar apoi deasupra intindem o glazura preparata din 100 gr ciocolata amaruie sau cu lapte si 50 ml frisca lichida.

Ciocolata o tocam cu un cutit iar apoi o topim pe aburi impreuna cu frisca lichida.
Turnam glazura peste prajitura si nivelam.




loading...

Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...