luni, 4 aprilie 2016

Cum sa pregatiti acasa cea mai buna paine cu cartofi

Niciun comentariu.


Ingrediente:
600 gr cartofi
1 kg faina
14 gr drojdie uscata
1 lg sare
1 lgt zahar
3 lg ulei
apa calduta cat cuprinde pentru un aluat potrivit

Cartofii i-am spalat bine si i-am pus la fiert. I-am scurs apoi de apa si i-am lasat sa se racoreasca putin, doar cat sa ii pot curata. Cartofii calduti i-am mixat apoi pana au devenit cleiosi.

Intr-un bol mai mare am pus faina, drojdia uscata, zaharul, sarea si cartofii. Am inceput sa framant tot adaugand cate putina apa calduta pana am ajuns la consistenta aluatului dorit.
Am adaugat si uleiul si am framantat in continuare.
Am acoperit aluatul bine framantat cu un servet si l-am lasat la dospit la loc caldut cam o ora.

Dupa acest timp am mai framantat aluatul putin si l-am lasat iar la dospit inca o jumatate de ora.
Am scos apoi aluatul dospit din vas si l-am asezat pe masa presarata cu faina. L-am impartit in doua parti egale si am modelat doua painici.

Am asezat painicile intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le-am mai lasat la dospit pe masa 15 minute, apoi le-am dat la cuptorul preincalzit cam o ora pana s-au rumenit frumos.




loading...

Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...