joi, 10 martie 2016

Tunderea plantelor in luna martie

Niciun comentariu.


Primele semne de primavara sunt de acum vizibile. Plantele din gradina si cele din balcon revin treptat la viata si gradinarii sunt nerabdatori sa inceapa treaba. E mult de lucru in gradina la inceput de sezon!

Tunderile lunii martie

Indepartati foliajul uscat
.

Scurtati lastarii la trandafiri, la sfarsitul lunii martie, cu ajutorul unor foarfeci bine ascutite.
Trandafirii sub forma de tufa trebuie scurtati pana la o inaltime de 45 cm.
La trandafirii standard (pe picior) trebuie sa scurtati lastarii care cresc intre punctul de altoire si coroana in formare, pana la 40 cm. Aplicati taietura in dreptul unui mugure.
Trandafirii curgatori se tund putin pentru ca ei au nevoie de lastari mai lungi.
La trandafirii urcatori lasati tulpina principala sa creasca, iar lastarii laterali trebuie scurtati. Lasati numai 5 ochiuri (muguri de frunze) pe acesti lastari. Cand doriti sa intineriti trandafirii urcatori taiati complet tulpina principala.

Lemnul cainesc trebuie si el tuns in aceasta luna. Folositi o unealta bine ascutita si lasati numai tulpinile viguroase. Inaltimea de tundere este 50-100 cm.

Scurtati iedera si indepartati crengile care au devenit lemnoase sau care s-au atasat de rama ferestrelor sau de burlane.

Clematitele cu inflorire tarzie se tund pana la nivelul solului. Melcii adora lastarii tineri. Ei trebuie indepartati, asa incat sa nu faca pagube.

Levantica si Erica se tund cu uneltele pentru garduri vii. Trebuie sa aveti grija sa nu taiati prea mult (sa nu ramaneti cu tulpini goale, lemnificate).



loading...

Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...