miercuri, 9 martie 2016

5 Alimente grozave cu efect anti-imbatranire

Niciun comentariu.


Urmand un stil de viata sanatos si activ,alaturi de o dieta echilibrata, poti sa incetinesti procesul de imbatranire si poate chiar si sa te feresti de unele boli asociate cu inaintarea in varsta, inclusiv osteoporoza, diabetul si bolile de inima.

Include urmatoarele alimente bogate in antioxidanti in dieta si bucura-te de frumusete si vitalitate!

Uleiul de masline. Acum patru decenii, s-a descoperit si demonstrat ca grasimile mononesaturate din uleiul de masline sunt responsabile pentru ratele mici de boli de inima si cancer din insula greceasca Creta. Acum stim ca uleiul de masline contine si polifenoli, antioxidanti puternici care pot ajuta in cazul bolilor asociate cu inaintarea in varsta.

Prin 1970, se zvonea ca in Georgia traiesc cei mai multi centenari. Se pare ca secretul longevitatii lor era iaurtul, un aliment care nu lipsea din dieta lor. Iaurtul este bogat in calciu, care ajuta impotriva osteoporozei si contine bacterii bune care ajuta la mentinerea sanatatii intestinale.

Un alt aliment anti imbatranire este pestele. Acesta este o sursa abundenta de grasimi sanatoase omega 3, care ajuta la prevenirea depozitarii de colesterol in artere si protejeaza impotriva ritmului neregulat al inimii.

Cacaoa
este  foarte bogata in flavonoizi care ajuta la mentinerea functiilor sanatoase ale vaselor de sange. Mentinerea unor vase de sange tinere scade riscul de a dezvolta tensiune arteriala, diabet de tip II, boli de rinichi si dementa.

Nucile au, de asemenea, proprietatea de a incetini procesul de imbatranire. Studiile efectuate pana in prezent au demonstrat ca persoanele care consuma diverse tipuri de nuci castiga in medie doi ani si jumatate de viata in plus. Nucile sunt surse bogate de grasimi nesaturate, astfel ca ele ofera beneficii similare cu uleiul de masline. Ele reprezinta si surse concentrate de vitamine, minerale si alte fitochimicale, inclusiv antioxidanti.



loading...

Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...