luni, 11 ianuarie 2016

Iata ce alimente devin toxice daca nu sunt gatite corect

Niciun comentariu.


Pentru a urma un stil de viață corespunzător, nu e suficient să cumperi doar produse sănătoase. La fel de important este și modul de preparare, pentru că procesul de gătire poate transforma alimentele într-un adevărat pericol pentru sănătate.

Anumite alimente nu ar trebui ingerate în stare crudă, deoarece în această stare sunt deosebit de toxice pentru organism. De exemplu, fasolea roșie Kidney conține, în mod natural, un tip de lectină, denumit fitohemaglutinină, extrem de nocivă pentru organism. Doar 4-5 boabe pot provoca stări de greață, diaree, vărsături și dureri abdominale, iar simptomele apar în 1-3 ore de la consumare, potrivit experților de la Colegiul de Științe Agricole Penn State Extension.

Deși fasolea Kidney nu este folosită în stare crudă, aceasta poate fi ingerată accidental de copii. Pot apărea riscuri pentru sănătate și atunci când este preparată la o temperatură scăzută, într-un timp insuficient. Acest lucru „ar putea spori acţiunea lectinei și creşte pericolele”, adaugă specialiștii. Situația poate fi evitată folosind fasole conservată sau semipreparată. De asemenea, pentru evitarea riscurilor este indicat ca fasolea Kidney să fie ținută cinci ore în apă înainte de a fi gătită, scrie Cooking Light.

Nici fasolea Lima nu ar trebui consumată crudă. Aceasta conține o substanță cu potențial toxic denumită linamarin. Pericolele asociate consumului de fasole Lima crudă pot fi evitate prin prepararea termică a acesteia timp de 10 minute, scrie Huffington Post.

Și napii fac parte din categoria alimentelor care trebuie neapărat preparate termic pentru a nu fi toxice. Consumați cruzi, aceștia pot cauza probleme digestive și, în unele cazuri, ar putea afecta modul de funcționare a glandei tiroide, a declarat Deirdre Orceyre, medic naturist la Centrul pentru Medicină Integrativă, din cadrul Universității „George Washington”, pentruWashington Post.

De altfel, nici consumul exagerat de napi nu este recomandat. Amanda Cook, de la Health Coach, a aflat pe pielea ei efectele nocive ale acestui obicei, după ce a mâncat zilnic napi, timp de șase luni. Ea a dezvoltat o serie de probleme, precum încetinirea digestiei, stări de frig, căderea și subțierea părului, scrie She Knows. Un medic a diagnosticat-o cu hipotiroidism, cauzat pe de-o parte și de consumul frecvent de napi. La fel a pățit și jurnalista Jennifer Berman, care obișnuia să consume suc din napi în fiecare zi, mărturiseşte aceasta într-un articol pentru The New York Times.


loading...

Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...