joi, 10 decembrie 2015

Problema hemoroizilor in sarcina

Niciun comentariu.


In timpul sarcinii se produc diverse modificari in corp care au loc in mare parte datorita schimbarilor hormonale, dar sunt determinate si de noul stil de viata adoptat ( de exemplu activitatea fizica nu mai este intensa si se rezuma doar la plimbari usoare), metabolismul isi incetineste din functii (din cauza schimbarilor hormonale, asa se explica si cresterea in greutate), apare constipatia (in special daca nu se bea apa suficienta si daca nu se consuma alimente bogate in fibre: fructe, legume, cereale din grau integral). Acestea sunt doar cateva dinte modificarile care se produc in corpul femeii insarcinate si pot duce uneori si la hemoroizi. Astazi vom incerca sa-ti oferim mai multe informatii despre aceasta afectiune.

Hemoroizii pot fi interni sau externi. Daca sunt externi, acestia se pot resimti ca un fel de nod sau cocolos la exteriorul orificiului anal. Acestia difera ca dimensiune, de la marimea unei stafide pana la dimensiunea unui ciorchine de strugure. Asa ca ia masuri de la primele semne!

Hemoroizii pot provoca mancarimi, pot cauza durere, iritatie si pot sangera daca sunt rupti. Ruperea lor poate surveni in timpul miscarilor peristaltice (miscarile intestinelor din timpul eliminarii materiilor fecale).

Hemoroizii nu-i fac niciun rau fatului si nu-ti afecteaza nici tie viata, dar pot fi foarte neplacuti ca senzatie.

Ce sa faci pe perioada sarcinii ca sa te pazesti de hemoroizi?

– evita sa stai jos prea mult: plimba-te, schimba-ti pozitia, nu sta picior peste picior sau altfel vei limita circulatia sangelui catre extremitati. Cand te uiti la televizor pe canapea, tine picioarele ridicate.

– previne constipatia prin consumul regulat de fructe, legume, cereale si o hidratare adecvata. O data la 2-3 zile bea un pahar cu suc de prune.

– evita sa amani momentul defecatiei (si chiar al urinarii. Atat defecatia, cat si urinarea sunt caile de eliminare a toxinelor din corp, iar amanarea lor nu este benefica organismului)

– incearca sa-ti fortifici tesutul muscular care sustine uretra, vezica urinara, uterul si rectul prin exercitii care imbunatatesc circulatia din zona rectala, astfel evitand aparitia hemeroizilor. Un astfel de exercitiu este Kegel: cand urinezi incearca sa te opresti timp de 8-10 secunde, dupa care sa continui urinarea. Exerseaza de cateva ori pe zi si iti vei intari musculatura pelviana. Astfel de exercitii imbunatatesc si calitatea placerii din timpul actului sexual pentru ambii parteneri.


loading...

Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...