joi, 10 decembrie 2015

6 Solutii pentru combaterea asteniei de primavara

Niciun comentariu.


Oboseala cronica, scaderea rezistentei la efort fizic si intelectual, durerile repetate de cap, somnolenta diurna, diminuarea capacitatii de concentrare si memorare, variatiile apetitului sunt cateva dintre simptomele asteniei de primavara, tot mai des resimtita in aceasta perioada, intrucat organismul este epuizat, lipsit de vitalitate si de forta, mai ales daca pe parcursul sezonului rece ai facut imprudenta de a-l priva de necesarul de vitamine si minerale. Astfel, la finele anotimpului rece, organismul se simte indreptatit sa-si ceara inapoi drepturile, intrucat simte ca modificarile de temperatura, presiunnea atmosferica, umiditatea il suprasolicita si nu poate face fata ritmului trepidant al vietii la care-l supui.

Iata cateva sfaturi pentru refacerea tonusului fizic si psihic, menite sa-ti redea vitalitatea si buna dispozitie:

1. Consuma fructe si legume proaspete, care iti vor intari imunitate si iti vor imbunatati metabolismul, fiind o sursa naturala bogata in vitamine, minerale, enzime, antioxidanti cu actiune tonica generala. Profita de bogatia verdeturilor, fructelor si legumelor de primavara si consuma-le din belsug, deoarece au un rol esential in combaterea asteniei, datorita actiunii detoxifiante, depurative si diuretice, ce regleaza tranzitul intestinal.

2. Consuma multa vitamina C din surse naturale, deoarece ajuta la cresterea imunitatii, fortificand organismul, datorita actiunii antioxidante ce combate cu succes starea de oboseala cronica. Fructele de padure, macesele, uleiul de catina, kiwi, lamaia, portocalele, rosiile, spanacul, patrunjelul, sunt surse pretioase de vitamina C.

3. Datorita continutului bogat in clorofila, proteine, aminoacizi, vitamine, minerale, enzime si pigmenti biologic activi, spirulina are actiune detoxifianta, energizanta, antianemica, contribuind la stimularea procesului de crestere si memorie, la purificarea si detoxifierea organismului, la prevenirea imbatranirii timpurii.

4. Bogat in vitamine, minerale, glucide, lipide, aminoacizi esentiali, uleiuri eterice, saponine, antioxidanti,ginsengul ajuta organismul sa se adapteze la schimbarile de mediu si stres, sporind rezistenta la efort si neutralizand efectele nocive ale radicalilor liberi.

5. Condimentele putin picante (busuiocul, maghiranul, leusteanul, rozmarinul) si produsele apicole ( mierea, polenul, pastura, laptisorul de matca) au efecte tonice si energizante deosebit de eficace, deoarece reusesc sa combata depresia si stresul, revigorand psihicul.

6. Plimbarile sau practicarea unui sport in aer liber au efecte deosebit de benefice in combaterea asteniei de primavara. Reflexoterapia si masajul terapeutic ajuta la refacerea tonusului fizic si psihic, intrucat pot reda vitalitatea si buna dispozitie.


loading...

Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...