miercuri, 2 decembrie 2015

Montarea parchetului laminat in 5 pasi

Niciun comentariu.


A venit momentul sa pui parchet sau sa-l schimbi pe cel vechi si ai vrea sa montezi parchetul laminat fara a apela la o firma specializata sau la un mester? Desi de obicei se recomanda apelarea la serviciile unui profesionist, cu putina atentie si respectand cativa pasi importanti, il poti monta si singur cu succes.

Ai nevoie de:
Ruleta
Galeata
Apa
Amorsa
Bidinea
Sapa autonivelanta
Talpi cu tepi
Rola cu tepi
Gletiera metaliza
Folie PEE
Banda adeziva
Pene
Parchet
Masina de gaurit
Dibluri
Suruburi
Cleme
Surubelnita

Pasul 1: Masoara dimensiunile camerei

Folosind ruleta masoara lungimea si latimea camerei si calculeaza suprafata inmultind cele doua dimensiuni. Ia-ti o marja de eroare la achizitionarea parchetului si a foliei PEE si cumpara cu 5-10% mai mult. O parte din material se pierde la realizarea taierilor.

Pasul 2: Depoziteaza parchetul

Depoziteaza parchetul in camera in care va fi montat pentru cel putin 48 de ore pentru a se adapta la conditiile de caldura si umiditatea si a evita modificarile ulterioare de dimensiune. Pentru a evita aparitia de curbari aseaza parchetul pe orizontala.

Pasul 3: Pregateste suprafata de montare

Curata foarte bine de praf si impuritati suprafata pe care va fi montat parchetul. Pregateste amorsa intr-o galeata in functie de instructiunile producatorului.

Folosind bidineaua, intinde amorsa pe toata suprafata camerei. Lasa sa se usuce atat cat este indicat pe ambalaj (de obicei aproximativ 24 de ore). Pregateste sapa autonivelanta turnand continutul sacului intr-o galeata cu apa.

Consulta ambalajul pentru a folosi cantitatile exacte. Nu folosi mai multa apa decat este trecut pe ambalaj. Amesteca foarte bine materialul pana devine omogen, lasa-l 2-3 minute pentru a elimina aerul. Amesteca din nou si apoi toarna pe podeaua camerei in fasii continue de 20-30 cm latime. Niveleaza sapa cu o gletiera metalica. Incalta talpile cu tepi si scoate aerul din sapa trecand de mai multe ori cu rola cu tepi. Lasa sa se usuce minim 48 de ore.

Pasul 4: Pune folia PEE

Intinde folia PEE pe toata suprafata camerei si lipeste-le una de alta cu banda adeziva. Evita suprapunerea foliilor deoarece determina diferente de nivel.

Pasul 5: Monteaza parchetul

Monteaza placile in directia in care patrunde lumina in camera. Monteaza prima placa intreaga de parchet. Pune penele intre laturile care intra in contact cu peretii si perete pentru a mentine rosturile de dilatare. Continua pana completezi randul. Pentru ultima portiune, taie dintr-o placa lungimea de care ai nevoie tinand cont si de spatiul aferent rosturilor de dilatare. Incepe montarea celorlalte randuri.

Atentie la imbinarea placilor, aceasta nu trebuie sa se afle la acelasi nivel pe toate randurile ci sa alterneze pentru a asigura o buna fixare.



loading...

Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...