luni, 14 decembrie 2015

Cum sa-ti ingrijesti parul iarna

Niciun comentariu.


Temperaturile din termometru se mentin scazute în această perioadă a anului. Părul tău are foarte mult de suferit din această cauză, fiind deteriorat și de vremea de afară și de căciula cu care încerci să îl protejezi. Nu-ți pierde speranța însă, pentru că există câteva trucuri care să te ajute să îți păstrezi părul sănătos în orice anotimp.
Rehidratează-l

Temperaturile scăzute îți deshidratează părul și îl fac mai fragil și mai casant. Ca să te asiguri că părul tău nu capătă aceste „calități”, hidratează-l frecvent folosindu-te de măști și tratamente. Dacă preferi măștile homemade, cea mai bună este o mască din miere amestecată cu puțin ulei de migdale. Aplică masca pe părul curat și ud, las-o să acționeze sub o cască de plastic timp de 20 de minute după care limpezește-ți bine părul. Mierea este extrem de hrănitoare pentru păr, iar uleiul acționează la suprafața firului de păr, blocând hidratarea în interior.
Protejează-l

Da, căciula e enervantă pentru că îți face ca părul să își modifice forma, dacă e purtată pentru o perioadă lungă de timp. Totuși căciula îți protejează firele de păr de vremea rece de afară, așa că este important să o porți atunci când e frig. Ca să eviți rădăcinile apăsate de căciulă, îți poți prinde părul într-un coc de balerină înalt înainte să pui căciula. Astfel, rădăcinile firelor de păr nu se vor lăsa, datorită faptului că sunt ținute în sus în coc. Când ajungi la destinație și nu mai trebuie să porți căciulă, tot ce trebuie să faci e să îți desfaci părul.
Redă-i strălucirea

Ai observat cum părul tău devine mai tern în perioada iernii? Tot vremea rece e de vină! Datorită faptului că părul tău nu poate reține hidratarea, el nu poate capta și reflecta lumina la fel de bine. Pe lângă măștile hidratante, e bine să aplici și un tratament pentru strălucire. Dacă ai părul uleios în general, poți opta pentru un amestec de oțet de mere și suc de lămâie (atenție însă, acest amestec poate elimina o mare parte din uleiurile protectoare ale părului), pe care să nu îl ții mai mult de 15 minute în păr.
Ajută la prevenirea firelor despicate

Știi deja că cea mai bună metodă de a remedia vârfurile despicate de păr este să le tai. Totuși, trebuie să știi și cum să le previi, ca să nu fie nevoie să recurgi la foarfecă atât de des. Există un aliment care este considerat, în general, nesănătos, însă care îți poate proteja firele de păr, iar acesta este maioneza. În mâncare, maioneza nu este tocmai un aliment sănătos, însă dacă pui puțină maioneză pe părul ud și pieptănat, o acoperi cu folie de plastic și o lași să acționeze cam 20 de minute, poate face minuni pentru părul tău. Cea mai bună metodă să te asiguri că maioneza pe care o folosești e naturală e să o faci în casă.
Nu îți pieptăna părul ud

Singura variantă în care e ok să piepteni părul ud este cea în care faci această activitate cu un piaptăn cu dinți rari. Orice altă variantă de piaptăn sau perie poate rupe firul de păr care este mai susceptibil la deteriorare atunci când este ud.


loading...

Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...