marți, 8 decembrie 2015

Cum sa scapi de cearcane rapid

Niciun comentariu.


Zilele de concediu in care iti poti permite sa te odihnesti sufficient sunt departe in urma ta sau intr-un viitor indepartat si efectele oboselii se vad deja pe fata ta? Piele de sub ochi este una dintre cele mai sensibile zone in care varsta, stresul, oboseala isi pun amprenta foarte usor. Iata cateva sfaturi pentru a preveni si atenua cearcanele.

Alimentatia

Ca de altfel in cazul tuturor problemelor cosmetice sau de silueta, una dintre cauze este alimentatia. Consuma alimente bogate in vitamina K (patrunjel, spanac, varza, brocolli, telina, conopida, morcovi, lapte de vaca, seminte de bostan, branzeturi fermentate : branza elvetiana, Emmental) si B12 (ficat de vitel, scoici, muschi de vita, iaurt, ou fiert), limiteaza alcoolul si fumatul si ai grija sa consumi cei doi litri de apa de care organismul tau are nevoie in fiecare zi.

Trucuri la minut

Lingurita rece – pune o lingurita in frigider pentru cateva minute apoi aplic-o pe zona afectata.

Pliculete reci de ceai – Dupa ce ti-ai facut ceaiul, pune la rece in frigider doua dintre pliculete. O data racite foloseste-le drept compresa pentru zona incercanata. Cele mai recomandata sunt ceaiul negru, verde, musetel si albastrele.

Tratamente periodice

Felii de cartof – Daca cearcanele sunt o problema de fiecare zi apeleaza la un tratament periodic. Aplica in fiecare seara inainte de culcare cate o felie de cartof pe zonele incercanate si lasa-le pana dimineata.

Ulei de masline – foloseste ulei de masline pentru a hidrata zona afectata. Aplica in fiecare seara pe zona de sub ochi si maseaza usor. Atentie ! Pielea de sub ochi si vasele de sange sunt foarte sensibile. Maseaza foarte usor doar cat sa intre putin uleiul in piele. Poti folosi de asemenea ulei de migdale sau de argan.

Miscare

Fa-ti timp pentru plimbari in aer liber. Deschide geamul si lasa sa intre aerul curat chiar daca e rece, pentru a-ti asigura oxigenul de care ai nevoie in timpul lucrului. Miscarea si aerul curat ajuta la combaterea toxinelor din organism si la o buna circulatie a sangelui.

Si atitudinea conteaza. Cu cat te vei simti mai obosita cu atat vei arata mai obosita. Pastreaza o atitudine optimista si nu lasa oboseala sa te copleseasca mental. Organismul tau va arata asa cum te simti.

Daca remediile populare nu functioneaza si cearcanele persista, consulta un medic, cearcanele pot fi simptom al unei boli.



loading...

Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...