vineri, 4 decembrie 2015

Cum sa faci baie nou-nascutului in cadita

Niciun comentariu.


Nasterea unui copil inseamna pentru parinti o multime de inceputuri, noutati si de multe ori nesiguranta, chiar si cand vine vorba de cele mai simple lucruri. Una dintre ele este modul in care trebuie imbaiat un nou nascut. Daca te intrebi cum ar trebui sa ii faci prima baita copilui tau, aici gasesti un ghid pas cu pas pentru a stapani regulile de baza.

Tipul de cadita de baie

Cei mai multi parinti aleg caditele din plastic special pentru nou nascuti. Altii insa opteaza pentru caditele din plastic sau cele gonflabile care incap in cada din baie. Captusita cu un prosop, chiuveta din baie sau bucatarie poate fi si ea o optiune. Tine cont totusi, siguranta ar trebui sa fie primul lucru de luat in considerare, nu tipul de cadita de baie.

Aduna toate cele necesare pentru baie in jurul tau pentru a le avea la indemana: un prosop, preferabil din bumbac moale, un sampon si un sapun hidratant pentru bebelusi, un scutec curat si haine de schimb, si o cana de apa, in cazul care apa e prea fierbinte. Astfel vei putea cu o mana sa tii copilul iar cu cealalta sa il speli. Niciodata sa nu il lasi singur in apa.

Cata apa trebuie sa fie in cadita

Ai nevoie de aproximativ 5-8 centimetri de apa calda in cadita pentru imbaierea bebelusului. Pentru a mentine bebelusul incalzit , toarna apa cald peste bebelus, si in cadita in timpul imbaierii.

Temperatura apei

Apa calda e de preferat. Pentru a preveni oparirea masoara temperatura apei cu un termometru si ai grija sa fie pana la 36-37 de grade Celsius. Totusi verifica de fiecare data temperatura apei si cu mana, de asemenea ai grija ca si camera sa fie incalzita. Un copil ud poate raci foarte usor.

Cum tii bebelusul in cadita

Foloseste o mana pentru a sustine capul bebelusului si cealalta pentru a introduce corpul bebelusului in cadita incepand cu piciorusele. Sustine capul si partea de sus a corpului bebelusului folosind palma si bratul. Cand il speli pe spate, sprijina-i corpul pe brat tinand ferm.

Ce speli prima data?

Majoritatea parintilor incep baie cu spalatul fetei apoi trec la partile mai murdare ale corpului. Spalati bine pielea si partile genitale.

Ar trebui sa speli bebelusul si pe cap?

Spala bebelusul pe cap doar daca este murder sau daca ii apar cojite, acest lucru se intampla adesea la noi nascuti. Sustinand capul si umerii bebelusului cu o mana, spala-l pe cap cu cealalta folosind un sampon pentru bebelusi. Maseaza-i usor scalpul apoi clateste. Daca are cojite, foloseste o perie moale pentru bebelusi sau o periuta de dinti. Maseaza usor inainte de a clati samponul. Atentie atunci cand ii clatesti capul ca nu cumva apa cu sampon sa ii intre in ochi.

Tip de sapun

Nu e necesara folosirea unui sapun special. De fapt folosirea apei curate e suficienta. Foloseste sapun doar daca e necesar. Evita sapunurile care fac multa spuma si pe cele parfumate.

Lotiune impotriva iritatiilor

Marea majoritate a nou nascutilor nu au nevoie de o lotiune dupa baie. Pentru prevenirea iritatiilor usuca pielea bebelusui cum trebuie dupa baie si abia apoi imbraca-l. Daca optezi totusi pentru folosirea unei lotiuni asigura-te ca este una hipoalergenica.



loading...

Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...