Astazi va propunem o reteta de post, foarte usor de preparat, extreme de sanatoasa si cu putine calorii. Humus-ul este un preparat cu specific arabesc, din naut. Iata de cea ingrediente ai nevoie pentru un 1kg de humus:
- 900 g naut (noi am folosit naut organic, uscat, poti folosi si naut prefiert, din conserva)
- 2-3 linguri de Tahina-pasta de susan
- 1-2 lingurite zeama de lamiae
- 1 catel de usturoi (optional)
- Ulei de masline pentru servit
- 1 lingurita de bicarbonat alimentar
- Sare dupa gust
- Paprica iute
Preparare
Pune nautul la innmuiat cu o seara inainte (8-12 ore), apoi pune-l la fiert si adauga o lingurita de bicarbonat. Noi l-am fiert aproximativ 2-3 ore. Iti dai seama ca este fiert atunci cand boabele de naut sunt foarte moi (preseaza o boaba de naut cu lingurita, daca devine pasta atunci nautul e fiert).
Strecoara nautul fiert si pastreaza o cana din apa in care a fiert. Pune boabele de naut in blender sau paseaza-le cu blenderul manual. Daca pasta e prea groasa adauga putin din apa pastrata. Pune 2 linguri de Tahina (pasta de susan), sare si o lingurita de zeama de lamaie. Amesteca din nou si gusta. Poti acum sa mai adaugi usturoiul foarte bine pisat (ca o pasta), Tahina, sare in functie de preferintele tale.
Pentru servit poti stropi putin ulei de masline si paprica peste humus. Il poti servi cu lipii la orice masa a zilei. Se poate pastra in frigider pentru 2-4 zile.
Pofta buna!
loading...
Niciun comentariu :
Impartaseste din experienta...