vineri, 4 decembrie 2015

Cum sa prepari cel mai bun humus

Niciun comentariu.


Astazi va propunem o reteta de post, foarte usor de preparat, extreme de sanatoasa si cu putine calorii. Humus-ul este un preparat cu specific arabesc, din naut. Iata de cea ingrediente ai nevoie pentru un 1kg de humus:
  • 900 g naut (noi am folosit naut organic, uscat, poti folosi si naut prefiert, din conserva)
  • 2-3 linguri de Tahina-pasta de susan
  • 1-2 lingurite zeama de lamiae
  • 1 catel de usturoi (optional)
  • Ulei de masline pentru servit
  • 1 lingurita de bicarbonat alimentar
  • Sare dupa gust
  • Paprica iute

Preparare

Pune nautul la innmuiat cu o seara inainte (8-12 ore), apoi pune-l la fiert si adauga o lingurita de bicarbonat. Noi l-am fiert aproximativ 2-3 ore. Iti dai seama ca este fiert atunci cand boabele de naut sunt foarte moi (preseaza o boaba de naut cu lingurita, daca devine pasta atunci nautul e fiert).

Strecoara nautul fiert si pastreaza o cana din apa in care a fiert. Pune boabele de naut in blender sau paseaza-le cu blenderul manual. Daca pasta e prea groasa adauga putin din apa pastrata. Pune 2 linguri de Tahina (pasta de susan), sare si o lingurita de zeama de lamaie. Amesteca din nou si gusta. Poti acum sa mai adaugi usturoiul foarte bine pisat (ca o pasta), Tahina, sare in functie de preferintele tale.

Pentru servit poti stropi putin ulei de masline si paprica peste humus. Il poti servi cu lipii la orice masa a zilei. Se poate pastra in frigider pentru 2-4 zile.

Pofta buna!



loading...

Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...