vineri, 4 decembrie 2015

Cozonac pufos cu Nutella

Niciun comentariu.


Ingrediente:
3 oua proaspete
300 ml lapte de vaca
100g unt
un cubulet drojdie (~25gr)
250g nutella
500g faina
1 pliculet de zahar vanilat
1 lingura de zahar
1 esenta de vanilie
coaja rasa de lamaie sau de la o portocala
sare
fulgi de migdale

Pregatire

Incepem cu aluatul. Incepem sa amestecam drojdia impreuna cu zaharul, ca mai apoi sa putem adauga si laptele (atentie: nu uitati ca trebuie sa fie caldut, nu fierbinte!). Dupa ce terminam de amesteca, lasam compozitia sa-si traga sufletul aproximativ 10 minute. Punem apoi galbenusurile, zaharul vanilat, untul, coaja de portocala, vanilia, un varf de sare si esenta de rom.

Maia

Adaugam treptat faina in amestec, cam jumatate din cantitate, o amestecam bine, fie cu mixerul fie cu o lingura de lemn, pana cand face basicute. E important ca aluatul intermediar sa nu fie nici lichid nici lipicios.

Framantare

Acum suntem gata sa punem mana la bataie, adaugam treptat si restul fainii. Framantam pana cand obtinem un aluat omogen care nu trebuie sa se lipeasca pe peretii bolului unde framantam. Acoperim aluatul cu un prosop curat si il lasam sa-si traga sufletul 30 min (pana cand isi dubleaza volumul), pana cand intre timp ne odihnim si noi.

Pregatire pentru copt

Cand aluatul de cozonac a crescut suficient , il punem pe planul de lucru si-l impartim in patru bile. Intindem cu un sucitor fiecare bila intr-un dreptunghi de aproximativ 20 x 35 cm.

Ungem suprafata fiecarui dreptunghi in parte cu nutella, adaugam fulgii de migdale si rulam intr-un sul. Impletim cate doua suluri de aluat si le punem in forme de cozonac .

Ultimele detalii

Tapetam tava cu hartie de copt si asezam sulurile impletite pe ea. Le mai lasam si in forme sa cresca in jur de 30-35 de minute, ungem cozonacii cu oul batut iar deasupra, daca se doreste, presaram fulgi de migdale.

Coacem in cuptorul preincalzit la 2oo grade pentru 10 minute, apoi reducem la 180 grade si coacem alte 30 de minute. Urmand ca apoi sa le facem testul scobitorii, de care e musai sa se treaca pentru a ne asigura ca aluatul este bine copt.



loading...

Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...