miercuri, 9 decembrie 2015

6 Leacuri populare eficiente in gripa

Niciun comentariu.


Extract de aloe vera

Este important sa folositi o planta de aloe cu varsta cuprinsa intre 3 si 5 ani, neudata timp de 5 zile inainte de utilizare.

Treceti prin masina de tocat carne 750g aloe, apoi adaugati peste planta tocata 1 kg miere de albine si 1,5 ml vin rosu. Puneti amestecul intr-un borcan de sticla si pastrati la loc intunecat si racoros timp de 5 zile. Rezulta un extract cu proprietati terapeutice deosebit de eficient in starile gripale si racelile comune.

Timp de 7 zile se consuma cate o lingurita de extract de 3 ori pe zi, cu o ora inainte de masa. Pentru intarirea organismului, cura cu extract de aloe se poate prelungi pana la o luna. In timpul tratamentului nu trebuie sa se consume lapte sau oua. Iaurtul poate fi consumat in cantitati mici.


Infuzie de busuioc

Se foloseste o lingurita pulbere frunze la o cana de apa fierbinte. Se lasa acoperita 10 minute, apoi se strecoara. Se consuma 2 cani de infuzie pe zi.


Infuzie de anason

Se foloseste jumatate de lingurita fructe de anason la o cana de apa clocotita. Se infuzeaza 10 minute. Se beau 2 cani pe zi.


Tinctura de ghintura galbena

Tinctura se pregateste din 20g pulbere de planta la 100 ml alcool 70 de grade. Se lasa la macerat timp de o saptamana agitandu-se continutul sticlei zilnic pentru omogenizare. Se strecoara si se pastreaza in sticle de culoare inchisa. Se consuma inainte de mesele principale cate 5-10 picaturi.


Infuzie de dafin si portocala

Se prepara o infuzie din 4g frunze de dafin si 8g coaja de portocala peste care se toarna o cana cu apa fierbinte. Se lasa acoperita un sfert de ora. Se beau una-doua cani pe zi.


Tinctura de musetel

Se foloseste o mana de flori de musetel (20g) la 150 ml alcool 70 de grade. Se lasa la macerat 10 zile, agitandu-se zilnic sticla pentru omogenizare. Se strecoara si se pastreaza in sticle de culoare inchisa. Se consuma 10-15 picaturi pe zi, in apa.

9.12.2015


loading...

Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...