miercuri, 9 decembrie 2015

6 Cauze frecvente ale caderii parului si solutiile acestora

Niciun comentariu.


Dupa cum probabil deja toata lumea stie, caderea parului este un fenomen normal. Femei si barbati, cu totii pierdem par atunci cand ne spalam pe cap, ne pieptanam, cand uscam parul si chiar in timpul somnului.

Totusi, caderea unui numar prea mare de fire de par este anormala, ceea ce face necesara depistarea cauzei si solutionarea acesteia.

Potrivit specialistilor, este normal sa pierdem intre 50 si 100 de fire de-a lungul unei zile. Desigur, nimeni nu sta sa numere firele de par cazute, insa cu siguranta, daca veti pierde prea mult par, veti observa.

Iata care sunt cele mai frecvente cauze ale caderii parului si cum pot fi solutionate!

Schimbari majore si evenimente stresante

Veti observa caderea accelerata a parului dupa sarcina, in urma unor interventii chirurgicale sau chiar in timpul sau imediat dupa o cura de slabire restrictiva. Schimbarile bruste si stresul accelereaza etapele ciclului parului. Caderea parului este urmata de cresterea unor noi fire si apoi de o perioada de odihna.

Incercati sa reduceti pe cat posibil stresul si sa folositi sampoane care fortifica radacina firului de par.

Probleme ale pielii capului

Un scalp cu probleme nu este propice cresterii unor fire de par sanatoase si rezistente. Astfel, matreata, psoriazisul scalpului precum si infectiile cu ciuperci sunt insotite adesea de caderea excesiva a parului.

Daca observati pete rosii pe scalp sau aveti usturimi ori mancarimi ale pielii capului, programati un control dermatologic. Intre timp, folositi sampoane speciale pentru scalp sensibil (se gasesc in farmacii).

Coafat excesiv

Spalarea frecventa, folosirea excesiva a produselor de coafat sau vopsirea la perioade foarte scurte de timp, agreseaza si sensibilizeaza scalpul. In plus, caldura degajata de foen, placa sau alte aparate de coafat care folosesc caldura, precum si substantele chimice care intra in contact cu pielea capului determina subtierea si ruperea firelor de par, precum si slabirea radacinilor.

Setati foenul si alte aparate de coafat la temperatura medie si vopsiti parul maxim o data la trei saptamani. In plus, utilizati tratamente pentru fortifierea radacinilor si sampoane de purificare a parului daca folositi spuma sau fixativ.

Vegetarianismul total

O dieta saraca in carne afecteaza cresterea si rezistenta firelor de par. Daca adoptati o dieta saraca in proteine animale, la doua-trei luni veti observa ca parul incepe sa cada.

Daca nu consumati carne, asigurati-va aportul de proteine din alte alimente de origine animala precum oua si lactate sau produse din soia. De asemenea, folositi sampoane, balsamuri sau tratamente de par cu keratina.

Schimbari hormonale

Atat in perioada utilizarii pilulelor contraceptive, cat si la menopauza, parul creste mai greu si cade mai repede din cauza faptului ca radacinile sunt mai fragile.

Schimbati metoda contraceptiva, masati scalpul zilnic pentru stimularea circulatiei si folositi sampoane destinate caderii parului.

Sindromul ovarelor polichistice

Ovarele polichistice pot fi insotite de caderea masiva a parului din cauza dezechilibrelor hormonale pe care le determina.

Daca va confruntati cu problema ovarelor polichistice, mergeti regulat la medic, tratati-va, faceti sport si folositi tratamente contra caderii parului.

9.12.2015




loading...

Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...