luni, 23 noiembrie 2015

Slabeste rapid inainte de sarbatori cu supa de varza

Niciun comentariu.


In categoria dietelor rapide intra si dieta cu supa de varza, o dieta care a devenit extrem de cunoscuta in randul “amatorilor” de diete. Principalul motiv pentru care aceasta dieta este extrem de apreciata de catre majoritatea oamenilor este faptul ca aceasta ajuta la eliminarea kilogramelor intr-o scurta perioada de timp, asadar este extrem de eficienta.

Astfel, intr-o saptamana puteti slabi intre 5 si 7 kilograme, doar urmand aceasta dieta cu supa de varza.

In functie de cantitatea de supa de varza consumata, numarul kilogramelor pierdute va fi mai mare sau mai mic. Chiar daca pare greu de crezut, in cadrul acestei diete cu cat veti consuma mai multa supa de varza, cu atat veti slabi mai mult. Supa de varza are un continut caloric redus si ajuta la arderea rapida si intensa a caloriilor, astfel toti cei care doresc sa arate mai bine intr-un timp relativ scurt (adica o saptamana) pot opta cu incredere pentru aceasta dieta.

Daca doriti sa va “redefiniti” formele, daca doriti sa reveniti la kilogramele de dinainte de sarcina, sau daca pur si simplu doriti sa va priviti in oglinda cu zambetul pe buze, atunci dieta cu supa de varza este solutia “salvatoare”.

Insa trebuie stiut ca aceasta dieta nu este recomandata pentru o perioada lunga de timp deoarece supa de varza are un continut scazut de calorii, iar intreaga dieta este hipocalorica. Asadar daca in timpul dietei nu va veti simti “confortabil”, adica veti fi extrem de agitati, nervosi sau obositi, trebuie sa intrerupeti dieta. Sanatatea nu trebuie pusa in pericol, chiar daca cu totii cunoastem proverbul motivational “Baba sufera la frumusete”, fiecare persoana trebuie sa isi cunoasca limitele.

Dupa ce ati urmat aceasta dieta trebuie sa va schimbati regimul alimentar, in caz contrar va aparea efectul de “yo-yo”. Acest efect secundar al dietelor apare de cele mai multe ori in cazul dietelor in care se slabeste rapid intr-o scurta perioada de timp, iar persoanele care au urmat dieta vor redobandi kilogramele pierdute si uneori chiar mai mult.

In timpul dietei cu supa de varza nu se recomanda consumarea alcoolului, a bauturilor carbogazoase (inclusiv cele dietetice) si a painii. Pot fi insa consumate ceaiurile neindulcite (sau indulcite cu zaharina) si cafeaua.

Se presupune ca aceasta dieta cu supa de varza ar fi fost folosita pentru prima data intr-un spital, aplicata pacientilor de la chirurgie care trebuiau sa slabeasca rapid inainte de operatie; insa aceste informatii nu pot fi verificate cu date concrete.

Argumente PRO:

– Pierderea intr-un timp record a kilogramelor in plus, mai exact intr-o saptamana se pot pierde pana la 7 kilograme;

– Posibilitatea de a te opri atunci cand ai pierdut kilogramele dorite;

– Usurinta de schimbare a obiceiurilor alimentare si adoptarea unui regim alimentar sanatos si echilibrat, dupa ce a fost urmata aceasta dieta;

– Consumul unei supe hranitoare si sanatoase;

– Supa de varza se prepara usor si rapid, nefiind costisitoare;

– Un bun detoxifiant, ajuta la curatarea organismului ori de cate ori este nevoie;

– Previne aparitia cancerului – potrivit studiilor de specialitate care afirma faptul ca legumele din categoria Brassica Oleracea (varza, broccoli, conopida) lupta cu succes impotriva aparitiei cancerului;

– Varza este cunoscuta a fi o leguma “minune” deoarece ajuta la o mai buna digestie, dar si la imbunatatirea conditiei parului si pielii. Dupa aceasta dieta veti observa imbunatatiri in aceasta privinta;

– Varza contine multe fibre, putine grasimi si calorii, arzand astfel eficient grasimile acumulate in exces in corp;

– Rezultatele vor aparea imediat, adica veti slabi, asadar persoanele care urmeaza aceasta dieta vor fi extrem de multumite inca din primele zile.

Argumente CONTRA:

– Deoarece face parte din categoria dietelor rapide care nu sunt recomandate de catre cele mai multe institutii medicale, dieta cu supa de varza nu trebuie sa inlocuiasca un stil de viata sanatos;

– Un alt dezavantaj al acestei diete cu supa de varza este faptul ca nu poate fi urmata pentru o perioada lunga de timp, asadar aceasta ofera beneficii doar pentru o scurta perioada de timp;

– Acest tip de regim poate afecta sanatatea stomacului dumneavoastra si in general sanatatea proprie, deoarece provoaca diverse carente in organismul uman;

– Se consuma o cantitate destul de importanta de sare asadar, daca suferiti de diferite afectiuni in care consumul de sare trebuie redus sau chiar diminuat, aceasta dieta nu este indicata;

– In timpul dietei gazele intestinale vor fi destul de frecvente, asadar toti cei care au un loc de munca in compania mai multor persoane vor putea avea neplaceri din acest motiv;

– Puteti de asemenea petrece mai mult timp la toaleta, asadar nu va incarcati programul cu prea multe activitati in timpul acestei diete deoarece s-ar putea sa nu le respectati;

– In timpul acestei diete veti pierde destul de multa apa din organism datorita efectului sau diuretic, astfel oricat de mult va veti hidrata in timpul dietei veti pierde apa din muschi (adica masa musculara);

– Gustul supei de varza ar putea sa nu fie apreciat de fiecare persoana;

– O slabire rapida nu este sanatoasa pentru organismul uman;

– Regimul alimentar din timpul acestei diete poate provoca monotonie;

– Consumand supa de varza in fiecare zi veti putea sa va saturati de acest gust, astfel dupa aceasta dieta nu veti mai dori sa consumati o perioada varza;

– Veti putea simti o senzatie de slabiciune in timpul acestei diete, de asemenea poate scadea puterea de concentrare si pot aparea ameteli din cauza faptului ca organismul este privat destul de brutal de calorii si vitamine;

– Deoarece organismul uman are nevoie de vitamine si de calorii, dieta cu supa de varza va insemna o privare de la acestea si implicit o “tortura” a acestuia;

– Dupa finalizarea acestei diete, cand organismul va primi grasimile de care a fost privat in toata aceasta perioada, se va “napusti” asupra lor pentru a le stoca in cazul altor “zile negre”. In acest fel riscati sa va ingrasati chiar mai mult decat ati reusit sa slabiti.

In general si in particular despre diete:

Din cauza faptului ca in timpul acestei diete cu supa de varza veti consuma cantitati reduse de vitamine, minerale si grasimi, nutritionistii recomanda ca aceasta dieta sa fie tinuta doar de catre persoanele adulte, perfect sanatoase. De asemenea aceasta dieta nu trebuie urmata mai mult de 7 zile, iar dupa acestea o pauza de 2 saptamani este obligatorie.

Pentru ca rezultatele obtinute, adica kilogramele in minus, sa fie mentinute si dupa finalizarea dietei o perioada indelungata, regimul alimentar trebuie schimbat si transformat intr-unul sanatos.

Consumarea suplimentelor nutritive in perioada acestei diete este recomandata, datorita aportului redus de vitamine, minerale, proteine si carbohidrati pe care il veti avea urmand regimul alimentar al dietei cu supa de varza.

Dupa ce veti termina de urmat aceasta dieta daca veti relua regimul alimentar de dinainte, atunci veti pune rapid la loc kilogramele pierdute.

Sfaturi utile pentru a depasi cu succes dieta cu supa de varza:

Consumati in fiecare zi minim 4 pahare cu apa.

Apelati cu incredere in timpul dietei la suplimentele nutritive de tipul multivitaminelor.

Nu va infometati! De fiecare data cand simtiti senzatia de foame consumati cu incredere supa de varza, deoarece aceasta are putine calorii.

Pentru un gust mai bun puteti condimenta, dupa preferinte, supa de varza cu mirodenii.

Respectati fara sa trisati dieta si ganditi pozitiv in timpul acesteia, in doar sapte zile veti ajunge la rezultatele mult dorite.



Reteta pentru supa de varza:

Pentru a obtine supa de varza necesara acestei diete, trebuie sa aveti in bucatarie urmatoarele ingrediente:

– 6 cepe mari
– 1 sau 2 cutii de tomate (acestea pot fi intregi sau taiate in forma de cuburi)
– 3 morcovi
– 2 ardei verzi
– 150 g ciuperci
– 1 legatura de telina
– 1/2 varza
– 1 pliculet de supa instant de legume
– Optional puteti folosi si urmatoarele condimente, in functie de preferintele fiecaruia: sare, piper, patrunjel si curry.

La inceput trebuie sa spalam bine toate legumele pe care urmeaza sa le folosim pentru acest preparat culinar.

Taiem marunt ceapa (in forma dorita de dumneavoastra) si o punem la fiert alaturi de pliculetul de supa instant de legume. In continuare trebuie sa curatam ardeii de seminte, sa ii taiem marunt si sa ii adaugam in supa care deja este pe aragaz. Curatam varza, o taiem fidea si o adaugam in supa in care fierb deja ardeii si ceapa, apoi taiem si adaugam in supa morcovii si ciupercile.

Peste aceste legume se adauga circa 10 cani cu apa, se poate adauga piper sau curry pentru un gust picant, iar apoi oala se acopera cu un capac si se lasa supa sa fiarba timp de 20 sau 30 de minute la foc mic.

Cu cinci minute inainte de a lua supa de varza de pe foc trebuie sa adaugam si frunzele de telina tocate marunt, iar la final se condimenteaza dupa gust cu sare si patrunjel.

Nu adaugati in aceasta supa (ciorba) de varza orice forma de grasimi sau smantana, deoarece scopul dietei nu va mai putea fi atins.

Trebuie stiut ca exista mai multe variante pentru aceasta supa de varza, nu conteaza extrem de mult cantitatea legumelor folosite, trebuie doar sa nu folositi ingrediente cu multe calorii.
Dieta pe zile sau: “Ce mancam in fiecare zi?!”

Aceasta dieta cu supa de varza trebuie urmata doar o saptamana! Dupa aceasta perioada trebuie facuta o pauza de minim doua saptamani, inainte ca dieta sa poata fi reluata.

In prima zi a dietei puteti consuma supa de varza si fructe, asadar aceasta zi este dedicata fructelor (exceptie facand bananele, care nu trebuie consumate in aceasta zi).

In ceea ce priveste bauturile, puteti consuma cu incredere apa, ceai neindulcit si suc de afine.

Cea de-a doua zi a dietei este cea dedicata legumelor, asadar in aceasta zi veti putea consuma oricate legume doriti. Insa se recomanda sa evitati (pe cat posibil) porumbul, fasolea uscata si mazarea.

Legumele pot fi consumate atat in stare cruda, cat si fierte sau facute la gratar, in functie de preferintele fiecaruia. La cina, ca si recompensa, puteti consuma un cartof mare copt, cu unt. Supa de varza va fi nelipsita si in aceasta zi a dietei.

Ziua a treia a dietei va presupune o combinatie intre alimentele permise in primele doua zile, asadar in aceasta zi legumele si fructele vor fi permise. De asemenea supa de varza va fi “liantul” acestora.

Nutritionistii nu recomanda insa consumarea cartofilor copti in aceasta zi a dietei.

Cea de-a patra zi a dietei este conceputa astfel incat dorinta de a consuma dulciuri sa fie redusa si chiar diminuata. Asadar in aceasta zi puteti consuma pana la 8 banane si cat lapte degresat doriti.

Supa de varza va fi nelipsita si din aceasta zi a dietei, ori de cate ori simtiti senzatia de foame.

In ziua a cincea a dietei veti putea consuma carne de vita si rosii, bineinteles insotite de supa de varza. Pot fi consumate intre 300 si 500 de grame de carne de vita facuta pe gratar sau fiarta si pana la 6 rosii proaspete.

Daca nu tolerati carnea de vita puteti consuma carne de pui fara piele, facuta de asemenea pe gratar sau fiarta. Este important ca in aceasta zi sa consumati intre 6 si 8 pahare cu apa, pentru a se elimina acidul uric din organism.

Ziua a sasea a dietei presupune de asemenea consumarea carnii de vita, de aceasta data aceasta poate fi completata cu legume verzi si proaspete (fara cartofi copti).

Cantitatea de carne de vita care poate fi consumata este tot de 300-500 de grame, iar aceasta poate fi inlocuita cu carnea de peste. Supa de varza trebuie consumata de fiecare data cand senzatia de foame revine.

Atentie: chiar daca in aceste doua zile, in care puteti consuma carne de vita, aveti posibilitatea sa inlocuiti acest tip de carne cu cea de pui sau cu cea de peste, nu trebuie sa faceti acest lucru in ambele zile. Adica macar intr-una din aceste doua zile trebuie sa consumati carnea de vita, in functie de preferinte.

In ultima zi a dietei, pe langa supa de varza, puteti consuma orez brun fiert si sucuri neindulcite facute din fructe si (sau) legume.



loading...

Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...