Prea putine femei
asociaza clatitele cu proteinele, acestea intrand mai degraba in
categoria dulciurilor, din cauza continutului de zahar si umplutirii,
de regula, dulci. Dar si clatitele pot avea un continut ridicat de
proteine.
Secretul clatitelor cu
proteina consta in compozitia lor. In loc sa folosim faina, unt sau
margarina si lapte, le inlocuim pe toate cu iaurt grecesc. Acesta are
de doua ori mai multe proteine fata de cel normal si jumatate din
zaharul continut de cel clasic, cu fructe. Mai mult decat atat, este bogat in
probiotice, motiv pentru care ajuta la mentinerea sanatatii tractului digestiv.
Asadar, inlocuiti
faina, untul sau margarina si laptele cu iaurt grecesc! Mai adaugati
oua, esenta de vanilie si scortisoara. Puteti adauga si alte arome,
dar optati pentru cele care vin in varianta naturala.
Nici nu este nevoie sa adaugati zahar, caci ouale, iaurtul grecesc si „umplutura” vor
oferi clatitelor gustul exceptional, fara a fi nevoie de indulcitori.
In rest, se prepara la
fel ca clatitele normale. Pentru a nu fi nevoiti sa ungeti tigaia cu ulei, investiti intr-o tigaie buna, din teflon, sau chiar intr-o tigaie cu fund dublu, speciala pentru clatite. Investitia merita, deoarece astfel veti reduce consumul de ulei iar vasul poate fi folosit si la alte preparate
culinare.
Sfat!
Pentru
un mic dejun sanatos cu clatite bogate in proteine, nu optati pentru
gem, marmelada. Puteti pune un strop de miere pe clatite, dar cel mai
bine le mancati cu fructe: afine, banane, mere, pere. Puteti de
altfel sa folositi un singur fruct sau mai multe, sa radeti sau sa le
dati prin blender, astfel incat sa creati o pasta gustoasa pe care sa
o intindeti pe clatite.
Sursa:http://lyla.ro/diete/au-fost-inventate-super-clatitele-pentru-slabit-iata-reteta-lor/
Niciun comentariu :
Impartaseste din experienta...