duminică, 1 noiembrie 2015

Reteta clatitelor proteice care nu ingrasa

Niciun comentariu.


Clatitele nu trebuie, neaparat, sa fie bombe de glucide, carbohidrati si ulei. Clatitele pot fi si bogate in proteine, daca stii cum sa le prepari si pot constitui micul dejun ideal intr-un regim de slabit.

Prea putine femei asociaza clatitele cu proteinele, acestea intrand mai degraba in categoria dulciurilor, din cauza continutului de zahar si umplutirii, de regula, dulci. Dar si clatitele pot avea un continut ridicat de proteine.

Secretul clatitelor cu proteina consta in compozitia lor. In loc sa folosim faina, unt sau margarina si lapte, le inlocuim pe toate cu iaurt grecesc. Acesta are de doua ori mai multe proteine fata de cel normal si jumatate din zaharul continut de cel clasic, cu fructe. Mai mult decat atat, este bogat in probiotice, motiv pentru care ajuta la mentinerea sanatatii tractului digestiv.

Asadar, inlocuiti faina, untul sau margarina si laptele cu iaurt grecesc! Mai adaugati oua, esenta de vanilie si scortisoara. Puteti adauga si alte arome, dar optati pentru cele care vin in varianta naturala.

Nici nu este nevoie sa adaugati zahar, caci ouale, iaurtul grecesc si „umplutura” vor oferi clatitelor gustul exceptional, fara a fi nevoie de indulcitori.

In rest, se prepara la fel ca clatitele normale. Pentru a nu fi nevoiti sa ungeti tigaia cu ulei, investiti intr-o tigaie buna, din teflon, sau chiar intr-o tigaie cu fund dublu, speciala pentru clatite. Investitia merita, deoarece astfel veti reduce consumul de ulei iar vasul poate fi folosit si la alte preparate culinare.

Sfat!
Pentru un mic dejun sanatos cu clatite bogate in proteine, nu optati pentru gem, marmelada. Puteti pune un strop de miere pe clatite, dar cel mai bine le mancati cu fructe: afine, banane, mere, pere. Puteti de altfel sa folositi un singur fruct sau mai multe, sa radeti sau sa le dati prin blender, astfel incat sa creati o pasta gustoasa pe care sa o intindeti pe clatite.

Sursa:http://lyla.ro/diete/au-fost-inventate-super-clatitele-pentru-slabit-iata-reteta-lor/

Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...