duminică, 1 noiembrie 2015

Cremele cu protectie solara - o mare minciuna!

Niciun comentariu.


Odată cu venirea sezonului estival, toată lumea știe că trebuie să folosească creme cu SPF pentru a se proteja de razele solare. Dar ce produs este cel mai bun? The Enviromental Working Group a publicat pentru 2015 ghidul cremelor cu protecție solară.

Grupul a testat peste 1.700 de produse care conțin SPF, cum ar fi: balsamuri de buze, creme de zi, dar și creme dedicate protecției solare, și a descoperit că 80% dintre acestea oferă protecție la un nivel inferior decât cel trecut pe ambalaj sau conțin ingrediente pe care nu ar trebui să le conțină.

Printre aceste ingredinte se numără oxibenzona și vitamina A. Oxibenzona este un compus organic derivat al benzofenonei (benzofenona-3) și totodată absorbant pentru razele UVB și UVA – filtru solar. Adăugând vitamina A, sensibilitatea pielii la soare crește. Unele studii recente indică faptul că efectul oxibenzonei este fotocarcinogen.

Vitamina A, sub forma de retinol palmitat, a fost prezentă în peste 20% dintre creme și 13% dintre produsele pentru buze. Raportul atrage atenția că, deși acest ingredient va ajuta pielea să arate mai tânără, folosită pe pielea expusă la soare poate grăbi formarea leziunilor și tumorilor de piele, conform studiilor realizate de guvernul american, scrie Time.

Raportul mai arată că marca Neutrogena este cea care a obținut cele mai proaste rezultate, promițând un SPF mult mai mare decât cel real. De asemenea, deși produsele cu protecție solară pentru bebeluși sunt notate ca „hipoalergenice”, conțin metilizotiazolinonă, un conservant prezent în multe produse cosmetice și care nu este sigur de folosit în produsele care nu necesită clătire, cum sunt cremele de corp, tocmai din cauza riscului apariției alergiilor cutanate.

Raportul avertizează că, în majoritatea cazurilor, protecția solară maximă rămâne la 30-50 SPF, indiferent că pe ambalaj scrie 70 sau chiar 100. Consumatorii nu ar trebui să se încreadă în acești factori și apoi să nu mai ia alte măsuri de protecție. Orice arsură de soare poate crește riscul de cancer. Administrația Americană pentru Alimente și Medicamente ia în considerare interzicerea cremelor care pretind că au SPF 50+.


Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...