joi, 12 noiembrie 2015

Cum sa scapi de punctele negre definitiv

Niciun comentariu.


Punctele negre sunt una dintre cele mai comune probleme de ordin estetic cu care se confrunta femeile de pretutindeni, ele fiind datorate unor cantitati mult prea ridicate de sebum la nivelul porilor, ceea ce duce in mod automat la blocarea acestora. Pe langa o sumedenie de creme si tratamente asa-zis eficiente, exista si cateva metode extrem de simple care te pot ajuta sa reduci aspectul neplacut al punctelor negre si sa-i redai tenului tau frumusetea.

Sucul de lamaie sterge punctele negre. Conform esteticienilor, aparitia punctelor negre se datoreaza ozidarii sebumului in contact cu aerul. Vitamina C – sau, mai bine spus, acidul citric – regasit in lamaie, limeta si grapefruit este un aliat de nadejde in lupta ta contra punctelor negre, astfel ca este foarte indicat sa incepi a-l folosi cat mai curand cu putinta. Stoarce o lamaie, imbiba o discheta demachianta in sucul obtinut, apoi tamponeaza cu multa grija tenul. Permite sucului de lamaie sa isi faca efectul pentru aproximativ 5 minute, dupa care clateste-ti pielea cu apa usor calduta.

Ingreste tenul gras. Tenul gras presupune o cantitate mult mai ridicata de sebum la nivelul porilor, ceea ce duce in mod automat la formarea punctelor negre si chiar a acneei. Este esential sa adopti un ritual de infrumusetare cat mai complex, care sa contina tratamentele necesare pentru ingrijirea tenului gras. O masca preparata din argila cosmetica va fi extrem de eficienta in acest caz, intrucat argila are proprietatea de a absorbi uleiurile de la suprafata pielii si in adancimea porilor, determinand asadar disparitia punctelor negre. Asigura-te ca folosesti aceasta masca cel putin o data pe saptamana, in functie de nevoile tenului tau.

Exfolierea este esentiala. Atunci cand vine vorba despre puncte negre, exfolierea este unul din pasii care trebuie urmat in mod obligatoriu. Retine faptul ca celulele moartea aflate in straturile superioare ale pielii pot fi extrem de daunatoare acesteia, prin urmare este esential sa o exfoliezi cel putin o data pe saptamana.

Poti opta pentru un produs cumparat din comert sau iti poti prepara un scrub chiar la tine in bucatarie folosind orez brun si malai. Cantitatile folosite pentru prepararea acestui scrub sunt irelevante, insa asigura-te ca nu aplici o prea mare presiune pe piele atunci cand il folosesti, altminteri risti sa o deteriorezi. De asemenea, poti opta cu success pentru o perie speciala pentru exfolierea pielii, intrucat ea te va ajuta sa iti infrumusetezi chipul si sa indepartezi punctele negre.

Demachiaza-te. Demachierea este extrem de importanta atunci cand iti doresti sa scapi de punctele negre. Produsele cosmetice, praful si alte impuritati adunate la nivelul porilor dauneaza pielii tale, intensificand productia de sebum a glandelor sebacee si determinand asadar aparitia punctelor negre. Pentru a preveni eventualele neplaceri cauzate de acest lucru, demachierea este unul dintre principalele etape pe care trebuie sa le parcurgi. Este indicat sa optezi pentru un lapte demachiant perfect adaptat tipului tau de ten, astfel incat el nu va fi foarte aspru cu pielea si va indeparta cu succes impuritatile. Ia in considerare si aplicarea apei termale sau clatirea tenului cu apa rece la final, pentru a inchide porii si pentru a te asigura ca acestia vor ramane relativ curati pentru urmatoarele ore.

Evita folosirea cosmeticelor comedogene. Cu siguranta aceste cosmetice se gasesc si in casa ta, insa este absolut necesar sa le elimini cat mai curand, intrucat aceste produse comedogene ce contin siliciu si alte ingrediente similare sunt acelea care contribuie la aparitia punctelor negre. Intr-adevar, ele iti pot oferi senzatia de catifelare pe care o astepti din partea produselor de ingrijire a tenului, insa trebuie sa stii ca ele nu vor face altceva decat sa blocheze porii si sa determine aparitia punctelor negre. Citeste cu atentie lista de ingrediente a produselor pe care le detii deja si a produselor pe care urmeaza sa le achizitionezi, pentru a fi sigura ca acestea nu contin substante neadecvate.


Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...